A tojásos tészta a mennybe megy
sponsored links
Volt nekem egy drága Nagyim, aki sokat és jól fõzött. Az egyik kedvencem tõle a végtelenül egyszerû tojásos tészta volt. Kifõtt tészta és valahogy ráapplikált tojás volt. Sosem tudtam újra elõállítani azt a bizonyos ételt. A forró tésztára valahogy serpenyõben ráragasztotta a tojást, valahogy bevonta vele a szálakat, de mégsem volt rántottás jellege az egésznek.
Mondjuk elég tojás-függõ gyerek voltam, imádtam a csorgatott köményes levest is - szigorúan félig szenes kenyérkockákkal. A másik nagyinál meg folyton cukorral kikevert tojássárgájával tömtek, mondván, hogy vékony vagyok.
Node, mindez már a múlté, csak annyi maradt, hogy a hûtõben mindig csücsül egy doboz tojás. Ez alap, e nélkül a világvége fenyegetését sokkal komolyabban venném minden alkalommal. Mostanában hála istennek feltalálták a fertõtlenített tojást, így az amúgy is túlfejlett szalmonella-fóbiám sem burjánzik tovább.
Így érkeztünk el ahhoz a csodálatos keddi naphoz, mikor is az olvadó hó szürke latyakkal áztatta el az egész várost, a rosszkedvem mélységes mély bugyraiban dagonyáztam. Éppen Két Cica carbonáráját csodáltam és magamban csóváltam a fejem, "de hát ez az Ildikó csak tudja, hogy ez bizony nem Carbonara." Mert én tudom. Természetesen jobban tudom, nem mintha olyan sokat jártam volna Olaszföldön, de rengeteg gasztroblogot olvasok cserében.
Egészen pontosan 11:52 perckor döbbentem rá a következõkre: ...