A tiramisu
sponsored links
A fõzõsuli indulása után nem sokkal, az elsõ ételek egyike volt mesterszakácsunk tiramisuja, amit akkor posztoltam is itt a blogon. Azóta nagyon sokszor készült már, és terveztem is, hogy lecserélem a képet, de annyira hamar elfogyott, hogy esélyem se volt rá. Na nem mintha ezzel a mostani fotóval pályázaton indulhatnék, mert most sem volt több idõm pár másodpercnél több kattintani párat, hiszen 8 ember várta kíváncsian, mi lesz a végeredmény.
A recept titka 2 dologban áll: egyrészt nincs benne tojásfehérje (sem tejszínhab) másrészt a tojások sárgáját lassú vízgõz felett pasztõrözni kell pár percig.
Akik megkóstolták, kivétel nélkül egyetértettek abban, hogy ilyen jó tiramisut még nem ettek. Talán én magam vagyok az egyetlen kivétel, mert - ha nem is finomabb - kicsit más, különlegesebb tiramisut sikerült ennem 2 éve Sorrentóban, aminek "potom" 8,5 euróért mérték adagját. Annyiban volt más, hogy a krémbe némi egészen apró csokipasztillát is kevertek. Szóval a számomra eddig kóstolt legjobb tiramisu feltalálási helye Ristorante Tasso, Sorrento.
A dologhoz hozzátartozik az is, hogy a tojásfehéje kihagyása kapcsán, valamint azért, mert "igazi" tiramisunak merészeltem nevezni eme ételkölteményt, nem keveset kaptam a fejemre. Ennek ellenére is vállalom, hogy ez a best tiramisu ever, persze különvélemények lehetnek. :) Drága mesterszakácsunk szavait idézve: "a foglakozás végén, ha majd meg tetszettek kóstolni és valakinek nem ízlik, hozok egy lapátot és nyugodtan eláshatnak a homokozóban." Nem volt rá szükség. :)