A teázásról és a portugál citromteáról...
sponsored links
Én a teázók csapatát erösítem, a kávé nekem nem jön be. Egyszerüen nem szeretem az ízét (az illatát viszont nagyon), sem mint ital, sem a süteményekben. Világ életemben teáztam. Nekem a nap egy finom teával indul és legtöbbször azzal is zárul. Reggelente fekete teát szeretek inni, föleg Earl Grey-t. Este inkább a gyümölcsteákat részesítem elönyben, hiszen a fekete tea koffeintartalma miatt nem jönne álom a szememre (tapasztalat).
A múltkor a Maxima újságban olvastam egy cikket, hogyan kell helyesen elkészíteni a teát, hogy a legfinomabb eredményt kapjuk. Nem mindegy, melyik fajta teát, mennyire forró vízben, hány percig áztatjuk. Itt most a hétköznapi teákról (filteres, piramis, szálas) és teázásról írok, nem a teakülönlegességekröl...
- A fekete teát (pl. Earl Grey, English Breakfast, Lipton Yellow Label...) 100 fokos vízzel kell leforrázni és 3 maximum 5 percig áztatni, különben keserü lesz a kioldódó cseranyagok miatt, ha hosszabban a vízben marad a tea.
- A zöld teát 90 fokos vízzel (ehhez 3 percig hagyd a forralt vizet szobahömérsékleten) és maximum 3 percig áztasd a teát benne.
- A rooibost csakúgy, mint a zöld teát, 90 fokos vízben áztatjuk, de ...