A TEÁZÁS ÖRÖMEI 2. - Kínai Oolong tea
sponsored links
Mint a TEÁZÁS ÖRÖMEI 1. rovatban írtam, nem vagyok nagy teaszakértõ, de ha már teafüvekkel foglalkozó rovatot írok és mert jómagam is kíváncsi és teát fogyasztó ember vagyok, kicsit utánanéztem a teafû készítés rejtelmeinek az interneten. Sok hasonló vélekedést és sok ellentmondást is találtam a teafû fajtáival és elkészítési módjaival kapcsolatban, viszont a teafû jótékony hatásait mindenhol elismerték és dicsérték. Megpróbálom most itt összefoglalni a számomra is érdekes információkat.
A teákat hagyományosan három csoportra osztják (zöld, Oolong és fekete/vörös), de a tealevelek utómunkálatainak figyelembe vétele alapján (fermentációs folyamat lezajlása szerint) 6 nagy teafajtát lehet meghatározni:
- fehér tea
- sárga tea
- Oolong tea (több oldalon a sárga teát az Oolong teával azonosították) ...