A tenger csodái 1.

2012-02-01

sponsored links


Tudom, elég nagy gonoszság innen Olaszországból úgy kezdeni, hogy ugorj le a sarki halashoz, és vegyél 2-3 szép nagy rákot... de ha valakinek mégis van rá lehetõsége, annak van egy jó receptem.
Szóval: ha valaki szép rákokhoz jut (természetesen csakis frissrõl lehet szó, sõt, élõrõl, és semmiképpen se fagyasztottról), seperc alatt a világ legegyszerûbb és legfinomabb tésztaételét készítheti belõle.
A hozzávalók listája hihetetlenül rövid, és mialatt kifõ a tészta, kész is a szósz.

Ezek a rákok, amiket én használok általában ehhez a recepthez nem kimondottan húsosak, viszont olyan fenomenális ízûek, hogy aki egyszer megkóstolta, sose felejti el.
Nekem tegnap szerencsém volt, mert a halasomnak csak három rákja maradt zárás elõtt nemsokkal és mivel nem tudta, mit kezdjen velük (a másnapot már nem bírták volna megvárni élve) hát ideadta nekem egy áráért. Csak megjegyzem, hogy ez errefelé úgy mûködik, hogy az egyiket leméri, kifizetem, a másik kettõt meg becsomagolja mellé, és nem úgy, hogy a hasára üt, hogy most ennyiért odaadom, pedig annyi lenne, aztán kiderül, hogy a kedvezményes ára háromszorosa az eredetinek... Persze ez azért is lehetséges, mert itt minden kereskedõ-vevõ kapcsolat a kölcsönös bizalmon alapul. Hosszú évek, és bõségesen megpakolt kosarak után kialakul egy különleges bizalmi kapcsolat, amit aztán egyik fél sem rontana meg semmi pénzért. Ezért aztán itt Olaszországban mindenkinek saját hentese, meg saját halasa, meg saját újságosa, meg saját fodrásza, meg saját péksége van, amit ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/ToscanaGusto/...

sponsored links

Keres?s