A tejsavó gyógyító hatása

2011-11-27

sponsored links


Mostanában a kenyér sütéshez szinte mindig tejsavót használok.
Ha nem is sajtért de kenyérsütéshez mindig fogok készíteni sajtot,hogy megmaradjon a savó.
A megmaradt savót 3 dl-ként jégkocka nejlonba szoktam lefagyasztani,és használat elõtt felolvasztom a mikróba,és mehet is a kenyér tésztájába.
Mióta savóval sütöm a kenyeret,egyáltalán nem szárad ki,és napokig is el áll, a hetes kenyér sem penészedik meg,puha friss az állaga napok múlva is.
Gondoltam utána nézek egy kicsit,hogy mire is jó!
Ezt a cikket találtam,lehet hogy nem csak kenyeret fogok vele sütni?

Kleopátra szépítõ csodaszere és a szervezet belsõ kozmetikuma

Mi a tejsavó?

A tejsavó nem más, mint a tejtermékek gyártása után visszamaradó, kiválóan hasznosítható anyag. Már a régi görögök és rómaiak is ismerték, és használták gyógyításra és szépítõszernek. Egyiptomban Kleopátra csodaszere volt. A tejsavót tartotta bõre és szépsége elixirjének. A tejsavó belülrõl táplálja a szépségét. A tejsavót, mint gyógyitalt, száz évvel ezelõtt Svájcban és Ausztriában használták a szanatóriumokban. Nagy jelentõséget tulajdonítottak a gyógyerejének, és ivókúraszerûen alkalmazták. Az elmúlt idõkben azonban csak a tejipar hulladékává vált, pedig a benne található értékes aminosavak és ásványok a szervezetünkre jótékony hatással vannak. Holott hozzátartozik a mai egészséges táplákozáshoz.

A tejsavó lehet édes és savanyú. Az édes tejsavó a sajtkészítés mellékterméke, amikor a tejbe enzimes oltóanyagot tesznek. A savanyú akkor keletkezik, amikor a lágy sajtokat készítik, és az erjedésben résztvevõ baktériumok hatására jön létre. Savanykás íze kellemes, hûsítõ, frissítõ hatású. Üdítõ italok feldúsítására is használják.

Mire jó a tejsavó? ...

Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2011/11/tejsavo...

sponsored links

Keres?s