A tegnapi vacsora
sponsored links
Vacsorára végül teljesen hagyományos, többször leírt étel készült, zöldborsóleves eperszalag tésztával, második fogás egyszerû csirkepörkölt (bõre nélküli alsó combokból és farrészekbõl) a fiúknak tésztával, Apának és nekem gõzben párolt karfiollal. Bár az utóbbi momentumról Apa nem vett tudomást és Õ is tésztával ette. A pörköltet most is gyorsfõzõ fedõvel fõztem, szokásos módon és jelzések után 8 percig, majd elzártam a tûzhelyet és visszahûtöttem az edényt.
Ezek kerültek bele: kevés olaj, 1 fej hagyma, fél hegyes erõs paprika, 1 lecsópaprika és 1 paradicsom (mind felaprózva), 6 alsó comb, és 6 farrész (mindegyik bõre nélkül), 1 fehér kanál só, 2 fehér kanál fûszerpaprika, 8 dl forró víz (ahogy régebben már említettem, szeretjük, ha sok szaft van a húson).
A pörkölt készítésérõl nem készültek fázisfotók, de a gõzölt karfiolról és a borsólevesrõl igen, íme:
A leves hozzávalói: kevés olaj, 2 sárgarépa, fél-fél paszternák és petrezselyemgyökér, negyed zellergumó és néhány zellerlevél, 1 kisebb fej hagyma, darabka zöldpaprika, 35 dkg mirelit borsó, 1-1 csapott fehér kanál ételízesítõ és só, / vagy csak só ízlés szerint, õrölt bors ugyancsak ízlés szerint, 1 kávéskanál szárított petrezselyemzöld, 2 liter forró ...
A pörkölt készítésérõl nem készültek fázisfotók, de a gõzölt karfiolról és a borsólevesrõl igen, íme:
A leves hozzávalói: kevés olaj, 2 sárgarépa, fél-fél paszternák és petrezselyemgyökér, negyed zellergumó és néhány zellerlevél, 1 kisebb fej hagyma, darabka zöldpaprika, 35 dkg mirelit borsó, 1-1 csapott fehér kanál ételízesítõ és só, / vagy csak só ízlés szerint, õrölt bors ugyancsak ízlés szerint, 1 kávéskanál szárított petrezselyemzöld, 2 liter forró ...