A Sün visszatért...
sponsored links
... és marad is! Ugyanis elkészült a Praliné Paradicsom új fejléce, az offisöl Praliné Paradicsom-logóval, rajta pedig a pralinézabáló Pufisün! Akinek pedig a Pufisün a létét köszönheti: Kovács Andi, aki hihetetlenül tehetségesen rajzol. A Facebookon nézegettem Andi munkáit, és itt pattant ki a fejembõl az ötlet még jónéhány héttel ezelõtt, hogy kellene egy sünös logó a Praliné Paradicsomnak. Ha már Erinacea a nickem... Andi pedig nagyon kedvesen vállalta a feladatot. Több körben egyeztettünk e-mailben. Elõször is leírtam neki az elképzeléseim nagy vonalakban: ööö, hát valami sün kellene, aminek a bonbonokhoz van köze - na jó, ezzel nem segíthettem túl sokat :) Andi ekkor készített több vázlatot, több sünrõl, különbözõ beállításokban, nekem pedig csak ki kellett választani, hogy melyik tetszik a legjobban. Utána ezt kidolgozta, én pedig még javasolhattam változtatásokat. Készült fekete-fehér, és színes verzió is, majd megszületett a fejlécbe foglalva. Én elfogult vagyok, tudom, de nekem nagyon tetszik. Remélem, Nektek is, mert Pufisün innentõl állandó lakos lesz a Praliné Paradicsomban! Nagyon köszönöm, Andi!!!!
A logóhoz pedig sünös recept is jár, nanáhogy! Még a Food-Pack Kft.-nél járva kaptam egy cédét, amin pdf formátumban különbözõ katalógusok vannak, köztük egy több mint száz oldalas katalógus polikarbonát formákkal. Komolyan mondom, életveszély megnyitni a cédét. Persze én vállaltam a kockázatot. És mit találtam? Hát persze egy sünös polikarbonát formát, amit muszáj volt megrendelnem! A formában hatalmas sündisznókat lehet gyártani, amelyek szépen ropognak a fogunk alatt, ha jól temperáltunk :) A töltelék sem akármilyen: whisky a négyzeten! Whiskys dulce de leche egy kis whiskys tejcsokimousse-szal megfejelve. Következzen tehát a sünbonbon Pufisün tiszteletére!
Hozzávalók 12 db sünhöz:
- kb. 20 dkg étcsokoládé
- 3-4 ek. dulce de leche
- 2 ek. whisky (Johnnie volt otthon)
- 5 dkg tejcsokoládé
- 1,3 dl tejszín
- 3 db marshmallow (pillecukor)
- fél rúd vanília
Elõször elkészítem a tejcsokimousse-t. 0,3 dl tejszínt a vaníliamagokkal megmelegítek, majd beledobom a pillecukrot és a tejcsokidarabokat, és addig keverem, míg elolvadnak, majd hozzákeverek egy evõkanálnyi whiskyt. A maradék tejszínt felverem kemény habbá, majd a tejcsokis masszához keverem, és a mousse-t kihûtöm. A dulce de leche elkészítése itt olvasható, ehhez hozzákeverek egy evõkanálnyi whiskyt...