A szokásos szokások
sponsored links
Új év, új élet, új lehetõségek, új receptek, új Õrületek, új évi fogadalmak, új évi szokások.
A ?szokások? közül talán amit a legtöbben betartunk, az a lencse fogyasztása, még ha ?muszájból? is; de egy kis gazdagságban, mindenki bízik.
Talán még azt is betartjuk, hogy a csirke elkaparja a szerencsét és ezért nem szokott az asztalra kerülni újév napján.
De ahol halat ettek (sok pikkely-sok pénz), ott is figyeltek arra, hogy a farkánál kezdjék, mert különben elúszik a szerencse a háztól.
...és ezzel még nincs vége, mert az elsõ napon, ha férfi lép a lakásba elõször, az szerencsét, ha nõ az szerencsétlenséget hoz magával. (bocs csajok, nem én mondom, babona)
!!! Amit elõször cselekszünk, az új év elsõ napján, az ?kihatással? lesz az egész évünkre!!!
Pompás; akkor én 2014-ben felkelõ leszek.
LENCSESALÁTA
...és ezzel még nincs vége, mert az elsõ napon, ha férfi lép a lakásba elõször, az szerencsét, ha nõ az szerencsétlenséget hoz magával. (bocs csajok, nem én mondom, babona)
!!! Amit elõször cselekszünk, az új év elsõ napján, az ?kihatással? lesz az egész évünkre!!!
Pompás; akkor én 2014-ben felkelõ leszek.
LENCSESALÁTA
SOK ZÖLDSÉGGEL,
MELEGEN TÁLALVA
Hozzávalók:
1 dob. lencse konzerv (400g-os; praktikus, ne féljünk tõle)
10 dkg sárgarépa
10 dkg zeller
5 dkg csípõs kolbász
1 db kápia paprika (nagyon megkedveltem)
1 kisebb fej fehér vagy fõzõhagyma
3-4 ek. fehérborecet
só
A répát és a zellert kis kockákra daraboljuk, kb.: 3-5 percig olívaolajon pároljuk, picit piríthatjuk is. Közben a kolbászt is apróra kockázzuk és a zöldségek közé dobjuk.
Ezután a leszûrt lencsét borítjuk hozzá (nem baj, ha marad rajta egy kevés lé).
A hagymát és a paprikát kockákra vágjuk; ezek is mehetnek hozzá, fehérborecettel, szükség szerint sóval ízesítjük. Egy forrás után tálaljuk tálaljuk, jégsalátával kiegészítve és jó fajta reszelt sajttal megszórva.
Ez az adag, az én teherbíró képességem árnyékában 2 fõre elég, de egy szelet hús mellé, vagy éppen sült (fõtt) kolbásszal 4 ember is jóllakhat vele.
MELEGEN TÁLALVA
Hozzávalók:
1 dob. lencse konzerv (400g-os; praktikus, ne féljünk tõle)
10 dkg sárgarépa
10 dkg zeller
5 dkg csípõs kolbász
1 db kápia paprika (nagyon megkedveltem)
1 kisebb fej fehér vagy fõzõhagyma
3-4 ek. fehérborecet
só
A répát és a zellert kis kockákra daraboljuk, kb.: 3-5 percig olívaolajon pároljuk, picit piríthatjuk is. Közben a kolbászt is apróra kockázzuk és a zöldségek közé dobjuk.
Ezután a leszûrt lencsét borítjuk hozzá (nem baj, ha marad rajta egy kevés lé).
A hagymát és a paprikát kockákra vágjuk; ezek is mehetnek hozzá, fehérborecettel, szükség szerint sóval ízesítjük. Egy forrás után tálaljuk tálaljuk, jégsalátával kiegészítve és jó fajta reszelt sajttal megszórva.
Ez az adag, az én teherbíró képességem árnyékában 2 fõre elég, de egy szelet hús mellé, vagy éppen sült (fõtt) kolbásszal 4 ember is jóllakhat vele.