A szokásos hétvégi ebéd zöldségekkel turbózva
sponsored links
Rántott-töltött pulykamell brokkolis krumplipürével
Még mindig van a fagyasztómban a Gallicoop-tól kapott pulykahúsból.
Nemrég elõvettem egy nagy adag pulykamellet és vendégül láttam a családot
Magvas bundában sült pulykamell olaszos töltelékkel, brokkolis krumplipürével
Hozzávalók 4 fõre:
60-70 dkg pulykamell
Liszt, tojás, zsemlemorzsa + 3 ek napraforgómag, bõ olaj a panírozáshoz
Só, bors
A töltelékhez:
2 kerek mozzarella
6 db aszalt paradicsom
Só, bors
10 levél bazsalikom
1 tk õrölt oregánó vagy 1 ek friss
A körethez:
1 kis fej brokkoli
50 dkg krumpli
2 nagy gerezd fokhagyma
Só, fehér bors
10 dkg vaj
1 dl tej
A pulykamellet fél cm-es szeletekre vágjuk, finoman kiklopfoljuk, ne legyen papírvékony. Mindkét oldalukat megsózzuk.
A mozzarellát, a bazsalikomot és az aszalt paradicsomot apróra vágjuk, kicsit sózzuk, nagyon megborsozzuk. A tölteléket elosztjuk a hússzeletek felén. Mindegyikre ráborítunk egy hasonló nagyságút, hústûvel megtûzzük. A szokásos módon bepanírozzuk, azzal a különbséggel, hogy a prézlibe keverjük a hámozott szotyit.
Bõ, közepesen forró olajban aranybarnára sütjük.
Közben a brokkolit és a krumplit meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk, a hántolt fokhagymával puhára fõzzük, leszûrjük. Összetörjük, a vajjal és a tejjel pürésítjük, sóval és fehér borssal ízlés szerint ízesítjük.
Tálaláskor egy adag pürét tányérra szedünk, egy-két töltött húst teszünk mellé, azonnal fogyasztjuk. A legjobb paradicsomsalátával.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
Még mindig van a fagyasztómban a Gallicoop-tól kapott pulykahúsból.
Nemrég elõvettem egy nagy adag pulykamellet és vendégül láttam a családot
Magvas bundában sült pulykamell olaszos töltelékkel, brokkolis krumplipürével
Hozzávalók 4 fõre:
60-70 dkg pulykamell
Liszt, tojás, zsemlemorzsa + 3 ek napraforgómag, bõ olaj a panírozáshoz
Só, bors
A töltelékhez:
2 kerek mozzarella
6 db aszalt paradicsom
Só, bors
10 levél bazsalikom
1 tk õrölt oregánó vagy 1 ek friss
A körethez:
1 kis fej brokkoli
50 dkg krumpli
2 nagy gerezd fokhagyma
Só, fehér bors
10 dkg vaj
1 dl tej
A pulykamellet fél cm-es szeletekre vágjuk, finoman kiklopfoljuk, ne legyen papírvékony. Mindkét oldalukat megsózzuk.
A mozzarellát, a bazsalikomot és az aszalt paradicsomot apróra vágjuk, kicsit sózzuk, nagyon megborsozzuk. A tölteléket elosztjuk a hússzeletek felén. Mindegyikre ráborítunk egy hasonló nagyságút, hústûvel megtûzzük. A szokásos módon bepanírozzuk, azzal a különbséggel, hogy a prézlibe keverjük a hámozott szotyit.
Bõ, közepesen forró olajban aranybarnára sütjük.
Közben a brokkolit és a krumplit meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk, a hántolt fokhagymával puhára fõzzük, leszûrjük. Összetörjük, a vajjal és a tejjel pürésítjük, sóval és fehér borssal ízlés szerint ízesítjük.
Tálaláskor egy adag pürét tányérra szedünk, egy-két töltött húst teszünk mellé, azonnal fogyasztjuk. A legjobb paradicsomsalátával.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!