A szakácsfüzetem legmaszatosabb oldala

2011-11-17

sponsored links


Korábban már említettem, hogy nekem is megvannak a magam szokásai a receptek tárolására vonatkozóan. A még ki nem próbált receptek két módon gyûlnek: egyrészt szakácskönyvekben, másrészt dosszíékban a fõzõmagazinok kivágott oldalai azokkal a receptekkel, amelyeket egy nap szívesen megfõznék. Több ezer van belõlük természetesen. :) Még egy excel táblát is vezetek róluk. :)
A másik része azon receptek gyûjteménye, melyek már kipróbálásra kerültek és az ítélõbizottság tetszését is elnyerték, így késõbbi reprodukálásra javasoltak. Na ezek már többféleképpen kerülnek gyûjtésre. Természetesen itt a blog. De bizonyos szempontból maradi leány vagyok, nem szeretek számítógéprõl fõzni, jobb szeretem, ha ott van elõttem a recept a konyhában. Erre a célra van egy remek kis szakácsfüzetem a Butlers-ból. Igazából csak egy vonalas spirál füzet, mindenféle konyhai eszközzel a borítóján, de nekem az én kis bibliám. Benne vannak a kedvenc receptjeim. Régebben még azokat is beleírtam, amik ide, a blogra kerültek fel elsõként, de mostanában ezzel elmaradtam egy picit.
Szóval, ez a kis fõzõfüzetecske az én kedvencem. És ennek van egy oldala, ami még a szokásosnál is maszatosabb, ami természetesen azt mutatja, hogy ez a recept került a legtöbbször elkészítésre. Ez márpediglen a Stahl-féle sacheres muffin.
Tudom, bizonyos szempontból szégyen-gyalázat, hogy egy olyan kis gourmet, mint én, ezt a muffint süti meg a legtöbbször. De nem érdekel. A muffin jó dolog. És aki nem ezt állítja, azzal vitatkoznék. :) Lehet, hogy nem a konyhamûvészet és a cukrászat fellegvára, de finom, ezerféleképp változatos, és ami manapság az egyik legfontosabb: gyors. Szóval bárki bármit mondhat, én vállalom! :)
A sacher-torta pedig a kedvencem, egyértelmû, hogy a muffin változatát is imádom. És eddig mindenkinek nagyon ízlett, pedig sok helyen leteszteltem már. :)

Sacher muffin ...

Folytats a blogon ... flamcsi.blogspot.com/2011/11/szakacsf...

sponsored links

Keres?s