A savanyított káposzta
sponsored links
Megígértem, meg már kérdeztétek is, hogyan sikerült a káposzta savanyítás?
Július 26-án kezdtem hozzá a mûveletnek. Mivel a pincébe raktam le a káposztás edényt, elég késõn kezdett el dolgozni a káposzta. Utána hetente leszedtem róla a keletkezett habot, lemostam a tányért, amivel le volt szorítva és az alsó követ, ami zacskóba volt kötve, de beleért a lébe. Letörültem körben a káposztalé szélénél az ott maradt felesleges dolgot, visszapakoltam és újabb egy hétig békén hagytam. Kb. 2 hete, hogy felhoztam a pincébõl a kamrába. Akkorra már érettnek tûnt a káposztám, de nem akart savanyú lenni. Csak sós volt, de az nagyon:( Tanulság, jövõre nem teszek minden kg káposztára 3 dkg sót!!
Itt a kamrában még egy kicsit felgyorsult az érés folyamata. Ma elõvettem, leszedtem a tetejét, és lám, egy réteg káposzta alatt szép sárga, ropogós, jóízû, kicsit sós, mint savanyú, de teljesen élvezhetõ káposzta fogadott!:)
Határtalan az örömöm!:) Igen ám! De itt állok több, mint 10 kg-nyi finom savanyú káposztával... Rendben van, a családban osztogatom. De még akkor is jócskán marad. Erre eszembe jutott, valahol olvastam, hogy üvegekbe rakva sokkal tovább eltartható... Csak már nem találtam meg, hogy hol olvastam!:( Mindegy. Elõszedtem egy csomó üveget, teletömködtem õket ...