A rozskenyér

2012-03-13

sponsored links


Kati baba

Gyönyörû arcú,szõke hajú,a ruhácskája pedig kézzel horgolt,egyedi.Igazi hölgyhöz méltó kalappal és retiküllel.Õ Kati baba,a kislányom elsõ babája.Deszki szomszédunktól kapta ajándékba.Az unokái játszottak vele valaha,s a ruháit õ maga horgolta.Meghatott,hogy nekünk ajándékozta s ezért róla neveztük el. 
S van még egy dolog amit Katikának köszönhetek:az elsõ magam sütötte kenyér.Van vagy nyolc-tíz éve,hogy áthívtak,és megkínáltak a frissen kisült kenyérrel.Ott kezdõdött.Kis idõ elteltével én is vettem egy kenyérsütõgépet,és nekiálltam kenyereket sütni.Hatalmas örömmel,és lelkesedéssel.Este összekészítettem,beéllítottam és reggel megcsapott a konyhában a frissen sült kenyér illata.
Aztán egy idõ után kezdtük unni a kissé tömör,szögletes kenyereket,aminek fõként a héja nem volt az igazi és a sütögetés abbamaradt.Majd jött a dagasztás nélküli kenyér,mely újabb fejezetet nyitott az itthoni kenyérsütésemben.A harmadik felvonásban pedig a következõ rozskenyér játssza a fõszerepet.És nem tudom elképzelni,hogy lesz idõ mikor nem tapsoljuk vissza. 

A rozskenyér

Ez nem egy kenyér,ez a számunkra tökéletes rozskenyér.Tápláló,egészséges,sok napig friss,jól fagyasztható.Frissen vajjal,paprikával,vagy házi baracklekvárral,többnaposan pedig pirított kenyérként a legfinomabb,amit valaha ettem.

Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... alegjobbotthon.blogspot.com/2012/03/r...

sponsored links

Keres?s