A rizottó következõ élete
sponsored links
Azóta akartam egyszer túl sok rizottót csinálni, amióta megláttam ezt a receptet. Persze ez nem könnyû, a rizottó mindig isteni lesz, és egyébként sem vagyok túl jó abban, hogy valamibõl sokat fõzzek. Most sem rizottót csináltam többet, hanem sima hosszú szemû rizsbõl fõtt rizst. Valahogy meglódult a csomag a kezemben, nem figyeltem, és végre több lett annál, mint amit egyszerre meg tudunk enni. Sokkal több! A maradékhasznosításban viszont jó vagyok, imádom a konyhai recycling mission-öket, fõleg ha valami sokkal jobb lesz abból, mint ami eredileg volt (a fõtt rizs nem volt egy nagy szám). Szóval az alap rizsbõl elõször rizottó, majd egy vega fasírt, olasz fantázianevén supplí al telefono készült, ami onnan kapta a nevét, hogy a fasírt közepén olvadozó mozzarella a telefonzsinórra emlékeztette a feltalálókat. Gondolom jópár pohár bort is fogyasztottak közben...:)
Rizottófasírt (hozzávalók 2-4 fõre):
Kb. 250 g rizsbõl készült rizottó vagy fõtt rizs
5-6 db olajban eltett szárított paradicsom
1 db mozzarella golyó ...