A rakott krumpli mumus
sponsored links
Elsõ önálló szárnypróbálgatásaim alkalmával, mikor a Zurammal, aki még akkor nem volt a Zuram, idõnként, néhány napra kipróbálhattuk, milyen is komoly felnõttként együtt élni és háztartást vezetni, mindig lelkesen igyekeztem fõzõcskézni, és finomakat varázsolni neki az asztalra. Néha elég vicces dolgok sültek ki ebbõl, mint pl. amikor a rántott csirkemájat sikerült medvetalp keménységûre sütnöm, mert utólag jutott eszembe Anyu tanítása, hogy azt nem szabad sokáig sütni, mert minél tovább sütöm, annál keményebb lesz. Nos, én jól átsütöttem, hogy tuti finom legyen, agyon lehetett volna csapni vele valakit, olyan kemény lett. Sose felejtem el, egy árva hang v. rossz szó nélkül, mosolyogva ette a beton keménységû májat - nagyon-nagyon szerettem érte. Az ilyen félresikerült sütések-fõzések mindig megerõsítettek abban a hitemben, hogy nehéz, v. nehéznek tûnõ kajákra még gondolni sem szabad, nemhogy neki akarjak fogni. Így voltam többek között a rakott krumplival is, olyannyira, hogy már 1-2 éve együtt éltünk, mikor még mindig csak akkor ettünk rakott krumplit, ha Anyu csinált és kaptunk belõle. Aztán történt egyszer, hogy Anyukám lebetegedett, és a beígért rakott krumpliból nem lett semmi - én meg addigra annyira megkívántam, és úgy beleéltem magam, hogy végre ehetek, hogy ez legyõzte a félelmeimet, és nekiálltam. Ennek kapcsán aztán rájöttem, hogy semmivel sem bonyolultabb ez, mint egy átlag kaja, inkább csak kicsit munkásabb. Sõt, bizonyos szempontból még könnyebb is, hiszen nem kell flancos fûszerezéssel bíbelõdni. Az alap dolgokon kívül, ami minden fõzéskor alapszabály, mint pl. hogy jó minõségû hozzávalókkal ...