A puszták népe
sponsored links
Találtunk 30 dekányitt, ami ugyan nem kevés, de önálló gombaételnek mégis csak az.
Volt itthon kolozsvári szalonna, póré, elõzõ nap fõztem egy fél disznófejet, az ebbõl kinyert két pofalencsét szeleteltem vastagabbra, hús gyanánt.
Kevés szõlõmag olajon (ki-ki ízlése szerint válasszon zsiradékot), kisütöttem a kis kockára vágott szalonnát, majd hozzáadtam a felszeletelt fõtt fejhúst, azt is lepirítottam.
Közben egy másik serpenyõben vaj-olaj keverékén gyorsan megsütöttem a gombákat, végül hozzáadtam a negyed karikákra szelt póré zöld végét, fél deci száraz fehérbort (Tornai olaszrizling) amit gyors tûzön elpárologtattam, ennyi idõ alatt a hagyma puhult, de azért ress maradt. A két serpenyõ tartalmát elegyítettem, kevés tejszínt adtam még bele. Felhasznált fûszerek: só, frissen õrölt feketebors, csipet kakukkfû.
Bor: amit a fõzéshez használtam.
Kevés szõlõmag olajon (ki-ki ízlése szerint válasszon zsiradékot), kisütöttem a kis kockára vágott szalonnát, majd hozzáadtam a felszeletelt fõtt fejhúst, azt is lepirítottam.
Közben egy másik serpenyõben vaj-olaj keverékén gyorsan megsütöttem a gombákat, végül hozzáadtam a negyed karikákra szelt póré zöld végét, fél deci száraz fehérbort (Tornai olaszrizling) amit gyors tûzön elpárologtattam, ennyi idõ alatt a hagyma puhult, de azért ress maradt. A két serpenyõ tartalmát elegyítettem, kevés tejszínt adtam még bele. Felhasznált fûszerek: só, frissen õrölt feketebors, csipet kakukkfû.
Bor: amit a fõzéshez használtam.