A portugál pulpo
sponsored links
A nyolc karunkból kettõ hiányzott az esti vacsorafõzésnél, ugyanis whollósi az ágyat nyomta, ismerkedve a belga influenza furcsa tüneteivel. Addig is az óriási, függöny nélküli ablakokon keresztül számlálta a kint repkedõ, zöld papagájokat. Nem volt ebben semmi különös, a papagájok, mint nálunk a verebek, üldögéltek az ágakon.
Amíg whollósi röppályájukat kellõképp kiismerte, mi elmentünk a sarki, portugál import cuccokat áruló kisboltba, hogy fagyasztott polipot vásároljunk. Tamás bizonygatta, hogy a mélyhûtött polip húsa puhább lesz, csak megfõzzük, kicsi fûszer, és fogyaszthatom is életem elsõ pulpo-ját, ahogy azt mediterrán vidékeken hívják. Judit sokat sejtetõen bólogatott, mint ahogy általában szokott, ha Tamás elengedi fantáziáját a fõzés terén, és emlékeztette a nemrég megérkezett hazai csomagban lapuló magyar pirospaprikára.
Miután kiolvadt a sok kar, Tamás megpucolta kívülrõl a polipot, kiszedte a fejtartalmat, és lazán a fõzõvízbe ejtette a testet. A polip összekapta a lábait, ahogy a forró vízbe ért. A krumplit már ...
Portugál pulpo fõtt krumplikarikákra szelve, igazi tapas spanyol módra, magyar pirospaprikával, hogy legyen valami hazai gyógyító íz is whollósi bajára.