A portugál pulpo

2011-09-18

sponsored links

A nyolc karunkból kettõ hiányzott az esti vacsorafõzésnél, ugyanis whollósi az ágyat nyomta, ismerkedve a belga influenza furcsa tüneteivel. Addig is az óriási, függöny nélküli ablakokon keresztül számlálta a kint repkedõ, zöld papagájokat. Nem volt ebben semmi különös, a papagájok, mint nálunk a verebek, üldögéltek az ágakon.
Amíg whollósi röppályájukat kellõképp kiismerte, mi elmentünk a sarki, portugál import cuccokat áruló kisboltba, hogy fagyasztott polipot vásároljunk. Tamás bizonygatta, hogy a mélyhûtött polip húsa puhább lesz, csak megfõzzük, kicsi fûszer, és fogyaszthatom is életem elsõ pulpo-ját, ahogy azt mediterrán vidékeken hívják. Judit sokat sejtetõen bólogatott, mint ahogy általában szokott, ha Tamás elengedi fantáziáját a fõzés terén, és emlékeztette a nemrég megérkezett hazai csomagban lapuló magyar pirospaprikára.

Miután kiolvadt a sok kar, Tamás megpucolta kívülrõl a polipot, kiszedte a fejtartalmat, és lazán a fõzõvízbe ejtette a testet. A polip összekapta a lábait, ahogy a forró vízbe ért. A krumplit már ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Portugál pulpo fõtt krumplikarikákra szelve, igazi tapas spanyol módra, magyar pirospaprikával, hogy legyen valami hazai gyógyító íz is whollósi bajára.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... gasztroszex.blog.hu/2011/09/18/a_port...

sponsored links

Keres?s