A paradicsommal kivédhetjük a depressziót
sponsored links
Ez egy nagyon jó hír, csakhogy leginkább a téli idõszakban hatalmasodik el rajtunk a búskomorság, levertség, amikor már nem terem a paradicsom, és nem vigasztal bennünket, hogy a hetente többszöri paradicsomfogyasztás a felére csökkentheti a depresszió kialakulásának eshetõségét, ahogyan azt állítja egy kínai tanulmány.
Mindezt a paradicsom likopin tartalmának köszönhetõen, hiszen az oxidációs stressz csökkentésével pozitívan hat a fizikumra és a pszichikumra.
Akkor mit tegyünk? mit együnk ? ilyenkor, hogy megõrizzük, avagy visszaszerezzük kiegyensúlyozott lelki állapotunkat. Azon kívül hogy bekapunk néhány paradicsomot?!
Errõl volt szó a napokban a keszthelyi könyvtárban tartott elõadásunkon. A Gyógyítók egymás közt mindenkiért egyesület Anyagon át a lélekhez témakörben pontosan a depresszióval és más lelki bajaink fizikai vonatkozásaival foglalkozott. Hogy milyen hatással van a megfelelõ mozgás, táplálkozás, és az osteopátia a lélekre, illetve annak állapota hogyan nyilvánul meg szemünk állapotában. Szó volt konkrétan az antidepresszánsok helyett alkalmazható természetes szerekrõl. A hallgatóság igazán sokrétû megközelítésben kapott irányadást, mint a fõcím is jelezte mindazon módszerekrõl és lehetõségekrõl melyek a ...