A Palacsinta édesanyámtól

2014-02-17

sponsored links

Nagyon-nagyon sokáig mumus volt nálam a palacsintakészítés.
Amikor épp nem ragadt le, vagy szakadt szét, akkor mondjuk kõkemény lett.
Mindig is olyan palacsintát szerettem volna sütni, amilyet édesanyám is elénk szokott rakni, ezért megkérdeztem tõle, mégis mik és milyen arányban az összetevõk?
A válasza ez volt: hát, én azt mindig érzésre csinálom, nem tudom. Hmmm...
Ez nem riasztott el engem, ugyanis megkértem, hogy márpedig itt és most süssön palacsintát. Én pedig mindent szépen, alaposan lemértem.
Azóta már nem mumus a palacsintakészítés ;)





  • 2 tojás
  • 380 g liszt
  • 2 dl szóda
  • csipet só
  • 1 l tej
  • kb. 0,5 dl olaj


  1. A szóda kivételével összeöntöm a hozzávalókat, és mixerrel egynemûsítem.
  2. Hozzáöntöm a szódát is.
  3. Elõmelegítek egy palacsintasütõt, pici olajat forrósítok rajta, és a legkisebb szedõkanalamat telemerem palacsintatésztával, és a sütõbe öntöm.
  4. A palacsintasütõ gyors, körkörös-szerû mozgatásával eloszlatom a tésztát és mikor már nem ragad a sütõhöz, megfordítom, és azt az oldalát is aranybarnára sütöm.

Tipp: nem szoktam minden palacsinta elõtt olajozni a sütõt, kb. minden 3. után nyomok a palacsintasütõbe leheletnyi olajat,

Folytats a blogon ... enkonyham.blogspot.com/2014/02/a-pala...

sponsored links

Keres?s