A padlizsánról szólva, és egy egyszerû recept
sponsored links
Keleten szokás lekvárt is fõzni belõle. A padlizsánnal készült ételek listája szinte végtelen, olyan sokoldalúan felhasználható. Az olajban sült padlizsánt elég rosszul tudja a gyomor megemészteni, ezért fûszerekkel, citrommal, friss gyömbérrel célszerû kiegészíteni ha ezek nem is szerepelnek a kiválasztott receptben.
A padlizsán eredendõen gyümölcs, szénhidrátokat, keményítõt, fehérjét, rostanyagokat tartalmaz.
A vitaminok közül nagyobb mennyiségben C, B vitaminokat tartalmaz.
Gazdag káliumban, és kisebb mennyiségben tartalmaz foszfort, kalciumot, ként, magnéziumot, alumíniumot, vasat, jódot, rezet, és kobaltot.
Sokrétû ásványi anyag tartalmának köszönhetõen a padlizsán olyan értékes táplálék, amely fenntartja a sav ? bázis egyensúlyt, normalizálja a só-víz, és a koleszterin anyagcserét.
A padlizsán héj flavonoidokat tartalmaz, ez adja a különleges lila színét.
A padlizsán ugyanúgy, mint a káposzta tartalmaz tartronsavat, amely akadályozza a szénhidrátok zsírrá válási folyamatát, ezzel megelõzve az elhízást, és az ...