A padlizsánról szólva, és egy egyszerû recept

2013-11-10

sponsored links

japánpadlizsánkis01.jpg

Keleten szokás lekvárt is fõzni belõle. A padlizsánnal készült ételek listája szinte végtelen, olyan sokoldalúan felhasználható. Az olajban sült padlizsánt elég rosszul tudja a gyomor megemészteni, ezért fûszerekkel, citrommal, friss gyömbérrel célszerû kiegészíteni ha ezek nem is szerepelnek a kiválasztott receptben.

A padlizsán eredendõen gyümölcs, szénhidrátokat, keményítõt, fehérjét, rostanyagokat tartalmaz.

A  vitaminok közül nagyobb mennyiségben C, B vitaminokat tartalmaz.
Gazdag káliumban, és kisebb mennyiségben tartalmaz foszfort, kalciumot, ként, magnéziumot, alumíniumot, vasat, jódot, rezet, és kobaltot.

Sokrétû ásványi anyag tartalmának köszönhetõen a padlizsán olyan értékes táplálék, amely fenntartja a sav ? bázis egyensúlyt, normalizálja a só-víz, és a koleszterin anyagcserét.

A padlizsán héj flavonoidokat tartalmaz, ez adja a különleges lila színét.

A padlizsán ugyanúgy, mint a káposzta tartalmaz tartronsavat, amely akadályozza a szénhidrátok zsírrá válási folyamatát, ezzel megelõzve az elhízást, és az ...


Folytats a blogon ... valodisafrany.blog.hu/2013/11/10/a_pa...

sponsored links

Keres?s