A Pacal - paradicsommal és parmigianoval

2011-09-15

sponsored links


Vannak ételek, amelyek olyan jól sikerülnek, hogy képes lennék órákon keresztül "ülni" rajtuk. És aztán a maradékba újra meg újra beletúrni, kívánni, mint a mesében, hogy sose fogyjanak el....
Ez a pacal  ilyen lett. Jók voltak az alapanyagok: gyönyörû, tiszta, vékony, (nem elõfõzött) pacal; édesre fáradt nyárvégi paradicsom, friss, magyar citrusos petrezselyemzöld, a raktár csendjében másfél évig ücsörgõ, aznap megszelt Parmigiano...
Legutóbb, amikor készítettem annyira telítõdtem a nehéz pacal-párával, hogy mire elkészült az étel, ahhoz sem volt kedvem, hogy megkóstoljam. A következõ adagnál aztán megkértem anyósomat, készítse el õ, úgy, ahogy azt a környékünkön szokás. Fantasztikus lett! Ezt próbáltam most csak úgy, érzésbõl rekonstruálni, és tessék, azonnal sikerült. Vállver, vállver...

Tehát felkockáztam egy vöröshagymát és két cikk fokhagymát. Egy magas falú cserépedényben olívaolajat hevítettem, hozzáadtam egy rozmaringágacskát, a hagymát, a fokhagymát, hagytam, hadd pötyögjenek... Ezalatt, apróra vágtam két ...

Folytats a blogon ... tavolainpiazza.blogspot.com/2011/09/p...

sponsored links

Keres?s