A nyár üzenete: pirított gomba aszlatakkal
sponsored links
Nyáron, amikor a paradicsomot és a vargányát aszaltam - szárítottam, nem terveztem meg elõre, hogy mit fogok belõle készíteni. Most ötletelek rajta, hogyan használjam fel a kincseimet. A legnagyobb értékük, hogy a nyarat varázsolják a kedvembe. Felidézik a ragyogó napsütést és azt a végtelen gazdagságot, ami körülvesz bennünket. Nem azért kell azon gondolkodnunk, hogy mit is együnk, mert híján vagyunk az ennivalónak, hanem azért, mert mindennek bõvében vagyunk. Örömmel és hálával tölt el ez a gondolt.
Ebben az ételben a vargánya is, a paradicsom is az ízesítõ szerepét tölti be, nem jelentõen járul hozzá az étel tömegéhez. De mégis finom, egyedi ízt kölcsönöz a csiperkének.
A gomba mellett látható paprikalekvárt úgy kaptam. Nyáron majd én is készítek, és akkor le is írom majd. E nélkül is jó volt a gomba, de a paprikalekvár is a nyáridézõk közé tartozik. A télvége pedig annak az ideje, hogy kiürítsük a spájz polcait. :)
Ezt az ételt hústalan érteredbe pl. krumplipüréhez, rizshez ajánlom, de húsok mellé is jó lehet.
Hozzávalók: ...