A nyár ízei: Lecsó
sponsored links
Nyár nem múlhat el nálam lecsó nélkül. Alig várom, hogy megjelenjen a boltok polcain az édes paradicsom meg a finom paprika, és végre elkezdõdjön a "lecsószezon" :) Imádom a lecsót, bárhogy jöhet: friss kenyérrel, tojásosan, rizzsel vagy tarhonyával is isteni.
Õszintén szólva nem mindig voltam ezzel így, jobban mondva anyu lecsóját mindig szerettem, de bárhol máshol ettem, szinte sosem ízlett, egészen addig, míg meg nem tanultam én is lecsót fõzni, és rá nem jöttem, hogy általában az a fõ bajom az idegen helyen evett lecsókkal, hogy savanyú, anyu pedig cukrot is tesz bele. Érdemes tehát kikísérletezni, kinek melyik elkészítési mód válik be (van belõle bõven, ahogy mondani szokás: ahány ház, annyi szokás). Én elég megengedõ vagyok a lecsóval: megvan ugyan a kedvencem, a saját, anyuféle receptem, de ha nem túl savanyú, akkor nekem nem kardinális kérdés, hogy meghámozzák-e a paradicsomot, vagy sem, hogy miként vágják bele a paprikát, fõznek-e bele kolbászt, tojással ...