A nyár és az õsz találkozása: Szõlõsaláta

2012-08-30

sponsored links

szõlõsaláta 008.jpg

Ezt történik, amikor évszakváltás van. Még egy kicsit ragaszkodunk ahhoz ami elmegy, de már várjuk az újat ami jön, mert rég volt benne részünk. Így találkozott össze a nyár friss íze a joghurt, és az õsz zamata a szõlõ, és fûszere a dió.

Alaposan be kell hûteni, az sem baj, ha áll egy napot a hûtõben. Vendégvárónak, uzsonnának, vagy ebéd után desszertek nagyszerû. Nem tudom, hogy kellene jelölnöm azokat a recepteket, amiket jónál is jobbnak találok, de ez is olyan. Így csak ismételni tudom magam: kötelezõen ajánlott.

(Még tanulmányaim alatt tanultam ezt a kategóriát, bár akkor nem értettem, hogy akkor ez most kötelezõ e, vagy csak ajánlott. Ma már úgy értelmezem ebben az esetben, hogy mégsem kötelezhetek minden konyhatündért, hogy uccu szaladjon, 5 perce van elkészíteni, aztán jelenteni mit érzett, de erõsen ajánlom, hogy szaladjon ízibe, mert kihagyhatatlan. Hát így.)

Ma csak arányokat adok, mert nem méregettem, csak kanalaztam, meg a szõlõ mennyiségétõl illetve a fogyasztók kapacitásától is igen sok függ. A képen látható két adaghoz ennyi kellett.

Hozzávalók:

szõlõ lila, és fehér, lehetõség szerint mag nélkül ...


Folytats a blogon ... kajapiazongora.blog.hu/2012/08/30/a_n...

sponsored links

Keres?s