A nyár és az õsz találkozása: Szõlõsaláta
sponsored links
Ezt történik, amikor évszakváltás van. Még egy kicsit ragaszkodunk ahhoz ami elmegy, de már várjuk az újat ami jön, mert rég volt benne részünk. Így találkozott össze a nyár friss íze a joghurt, és az õsz zamata a szõlõ, és fûszere a dió.
Alaposan be kell hûteni, az sem baj, ha áll egy napot a hûtõben. Vendégvárónak, uzsonnának, vagy ebéd után desszertek nagyszerû. Nem tudom, hogy kellene jelölnöm azokat a recepteket, amiket jónál is jobbnak találok, de ez is olyan. Így csak ismételni tudom magam: kötelezõen ajánlott.
(Még tanulmányaim alatt tanultam ezt a kategóriát, bár akkor nem értettem, hogy akkor ez most kötelezõ e, vagy csak ajánlott. Ma már úgy értelmezem ebben az esetben, hogy mégsem kötelezhetek minden konyhatündért, hogy uccu szaladjon, 5 perce van elkészíteni, aztán jelenteni mit érzett, de erõsen ajánlom, hogy szaladjon ízibe, mert kihagyhatatlan. Hát így.)
Ma csak arányokat adok, mert nem méregettem, csak kanalaztam, meg a szõlõ mennyiségétõl illetve a fogyasztók kapacitásától is igen sok függ. A képen látható két adaghoz ennyi kellett.
Hozzávalók:
szõlõ lila, és fehér, lehetõség szerint mag nélkül ...