A nyár édessége
sponsored links
Még hátra van ugyan egy hónap, de ekkora sikert rég arattam édességgel. A vége felé már-már kínos volt a sok dícséret, nekem bõven elég szokott lenni annyi is, hogy pár perc alatt eltûnik az utolsó morzsa is. Olyan kijelentések hangzottak el, hogy "libabõrös lettem", meg hogy mindennap tudnék ilyet enni és hasonlók. Igazán hálás közönségnek fõztem ezúttal.
Tulajdonképpen, mint minden más étel, amit készítek, ez is rém egyszerû. Valahogy aztán sikerül úgy eltalálni a hozzávalókat, hogy tényleg jól álljanak egymásnak.
Elõször is fogtam 200 g babapiskótát. Felét szépen leraktam egy tál aljába.
6-7 nagyobb õszibarackot meghámoztam, nagyon apróra kockáztam és leöntöttem 1 citrom levével, illetve 1-1,5 dl almalével. Így nem barnul meg és lesz egy kis leve is, amit a piskóta beihat. A barack felét ráhalmoztam a piskótára.
Ha a citrom héja nincs kezelve, akkor a héját is bele lehet reszelni, plusz ízt ad a gyümölcshöz.
Egy nagyobb doboznyi, azaz 500 gramnyi mascarpone (tejszínes krémsajt) került egy keverõtálba, hozzá két evõkanál cukor és egy csomag vaníliás cukor. Jó alaposan kikevertem, hogy a cukor elolvadjon. Ennek is a ...