A nokedli készítés fortélyai...
sponsored links
Nokedli...
- ahány fõre készítjük annyiszor 10 dkg liszt, ami lehet csak finomlisztbõl, lehet fele-fele, finom és réteslisztbõl, de lehet csak réteslisztbõl is.
- ha puha nokedlit szeretnénk akkor csak 1 tojást adjunk hozzá, sót és annyi hideg vizet, hogy gyors összekavarással összeálljon egynemûvé.
- ha kemény nokedlit szeretnénk akkor személyenként 1 tojást és sót adunk csak, vizet egyáltalán nem, vagy csak pár cseppet, ha nem venné fel a tojás az összes lisztet, ez ugye függ a tojások méretétõl is.
FONTOS:
- a nokedli tésztát mindig frissen, a tálalást megelõzõen keverjük be és fõzzük ki, soha ne álljon órákig elõtte összekeverve és soha nem szabad sokáig és nagyon simára kikeverni, mert kellemetlenül nyúlós, ragacsos állagú lesz, hanem ahogy összeállt nagyjából, már kész, lehet szaggatni, addigra a sós víz forrásban legyen.
- mindig nagyon bõ, nagyon sok, forrásban lévõ sós vízbe szaggassuk, majd ha újból felforrt és feljött a víz felszínére akkor ...