A nemsóskaleves
sponsored links
Még mindig szezonja van.
A medvehagyma egészséges és finom dolog, mutatja ezt mindjárt az ilyentájt szûnni nem akaró felhozatal a piacokon és a blogokon. Aztán az ára, mert ami egészséges és finom, az drága.
Nálunk a brokkolit váltja és általában a legegyszerûbb módon készül: krémleves formájában. A brokkoli és így készült. Magam sem állítom, hogy ez annyira változtatos hétvégéket hozna az életünkbe.A leves láttán valahogy mindig ugyanaz a kérdés ismétlõdik, a válasz reflexszerû: nem, ez nem sóskaleves.De nincs messze az idõ,amikor már csak annyit kell mondanom: igen. Hisz ahogy a brokkolilevesbõl a brokkoli, úgy a medvehagymalevesbõl a medvehagyma is elhagyható és végre sóskára cserélhetõ.
A tavaszi medvehagyma krémleves hozzávalói:
100-150 g medvehagymalevél, 1 db burgonya, 2-3 szál újhagyma, 800 ml zöldség alaplé vagy ...