A narancs curd dícsérete, avagy piros-narancs macaron és egy õrjítõen narancsos rizstorta
sponsored links
Veszélyes szerzet ez a narancs curd, egy pillanat alatt a rabjává válhat az ember lánya. Kentem brownie-ra, tortára, macaronba, mindent feldob.
Én a Csakapuffin receptjét használtam, kitûnõ, próbáljátok ki! Nem mellesleg tökéletes gasztroajándék is.
Végre kipróbáltam Pierre Hermé cukorszirupos macaron receptjét is, elsõ körben a fent látható piros maki született belõle. Könnyen használható, igazán jó recept. A színezést céklaporral és kurkumával oldottam meg, utóbbitól lett egy kis keleties utóíze, de képzeljétek csak el a naranccsal! A végén megszántam még némi wilton géllel, hogy ne valami bugyirózsaszín izét kapjak.
Hozzávalók:
100 g õrölt mandula
100 + 100 g porcukor
37-40 + 37-40 g tojásfehérje (pihentetett vagy mikróban 5 mp alatt felmelegített - mindkét módszerrel próbáltam, nem éreztem különbséget) ...