A napfény íze
sponsored links
A minap egy olyan mûsorba futottam bele a Paprika TV-n, ami egy perc alatt a képernyõ elé szegezett. A címére bevallom nem emlékszem, de a lényege, hogy két olasz öregúr egymást ugratva, fiatalságukat felidézve isteni olasz kajákat készít egymásnak festõi környezetben. Egyszer remélem én is ilyen helyeken fõzhetek majd...
Kint éppen hóvihar tombolt, miközben õk ragyogó napsütésben egy tengerparti panorámás teraszon készítették azt a tortát, amit most én is közkinccsé teszek.
Annyira megkívántam a napsütést, hogy másnap nem is volt kérdés mi kerül az asztalra desszertnek. Elkészítése, ahogyan azt az olasz konyhától megszokhattuk pofonegyszerû.
Ricottás-mascarponés torta
Hozzávalók:
500 g leveles tészta
250 g mascarpone
250 g ricotta
5 dkg kandírozott narancs
5 dkg kandírozott citrom ...