A nagy - Márton napi - libalakoma: libaleves
sponsored links
Ma reggel a fejemhez kaptam! Úristen, a sorozatot elkezdtem, de annyi étel vár nálam a sorára, hogy a liba feldolgozásába egy kicsit belefeledkeztem. Ami késik, nem múlik, most néhány részben a libáé lesz a fõszerep. Nem készítettem túl jó képeket, de azért ilyenkor is reménykedem, hogy a "lényeget" sikerül átadnom. A nagy - Márton napi - libalakoma, azaz mi minden készülhet egy hétkilós libából? (libatepertõs leveles pogácsa recepttel)
Érdemes elolvasni a bevezetõt, ebben azt is elmeséltem, hogy egy hét kilós tömött libát dolgoztam fel. Az elsõ dolgom volt, hogy szétbontottam. Bevezetõm:
A nagy - Márton napi - libalakoma, azaz mi minden készülhet egy hétkilós libából? (libatepertõs leveles pogácsa recepttel)
A testhájat és a bõrös hájat is kisütöttem zsírnak, tepertõnek. Darabjaira szedtem a libát, majd lebontottam a mellcsontról a mellfiléket. Szétraktam a liba alkatrészeket a különbözõ ételekhez.
A leveshez: a két szárnyhegyet, a fejét, lábait, a fél nyakát, a bõr és hájmentes farhátat (a liba osztrigáját és a húsos részeket lenyestem róla a paellához/ludaskásához) és a ...