A nagy Dobos-projekt, avagy Dobos-torta lépésrõl lépésre

2013-01-16

sponsored links


Néha az ember arra vetemedik, hogy igazi, nagy tortákat is elkészítsen,mint az Országtorta, Feketeerdõ-torta vagy pedig most a Dobos-torta. Nagy fába vágtam a fejszém, nem mondom.Elõször is meg kellett keresnem a tökéletes receptet-már ez sem egyszerû, hiszen se szeri se száma a Dobos-torta variációknak, amit tudtam, hogy margarinos-kakaóporos csodákról hallani sem akarok. Meg jól jönne egy videó is, mert 1 hete még elképzelni sem tudtam, hogy az a Dobostetõ, hogy is készül. Aztán mindent megtaláltam Farkas Vilmosnál.
Az eredeti receptet, részletes leírást és még egy videót is. Noha ennél jobb összefoglaló és segítség nem kell Dobostortához, én azért úgy döntöttem, ez most egy részletes poszt lesz, fázisképekkel-már ahol a munkafolyamat engedte, a karamellrõl értelemszerûen nincs-,illetve elmesélem én mit és hol rontottam el és hogy hogyan lehet orvosolni. Ebben is Vilmos volt segítségemre, aki pillanatok alatt válaszolt elkeseredett levelemre és 2000 km-rõl is rájött, mit rontottam el. Köszönöm Vilmos!!!
2 hét múlva személyesen is megköszönöm neki, amikoris Nyammm Zsófi barátosnémmal belibbenünk Vilmos aprósütis tanfolyamára:)

Most pedig jöjjön a recept!!!
Hozzávalók
( 22 cm-es tortához)

Tésztához:
6 tojás
100 gr liszt
100 gr porcukor
35 gr olvasztott vaj ...

Folytats a blogon ... szofika-a-konyhaban.blogspot.com/2013...

sponsored links

Keres?s