A méltóságos kardinális szelet
sponsored links
Neve jelenthet méltóságot, madárfajt, számsort és süteményt egyaránt. Ez a süti méltó a nevéhez.
Habos sütemény; kemény tojásfehérjébõl, tojásból, cukorból, lisztbõl kevert tésztával sütött, lekvárral megkent vagy feketekávéval meglocsolt, felvert tejszínhabbal töltött réteges sütemény.
A baracklekváros a gyerekek kedvence.
Megfelelõ technológia híján nem volt egyszerû, és nem is lett az igazi, de az enyém, és mind elfogyott!
Fehér részhez:
10 db tojás fehérje
230 g cukor
Sárga részhez:Két evõkanálnyi a felvert tojásfehérjébõl
2 db tojássárgája
1 púpozott evõkanál liszt
Az összetevõket óvatosan keverjük össze
Baracklekvár a kenéshez
A tojásfehérjéket a cukorral verjük nem túl kemény habbá, majd habzsák segítségével nyomjunk sütõpapírra 3-3 csíkot.
Ezekre nyomjunk 2-2 csíkot a sárga részbõl.
Majd újból nyomjunk 3-3 fehér csíkot, amivel lefedjük a sárga részeket. A tetejüket vékonyan porcukrozzuk.
Elõmelegített 175 C-fokos sütõben süssük 35 percig, Most jön az ami nekem nem volt , kapcsoljuk be a nedvesség tartalomcsökkentõ funkciót és süssük tovább újabb 35 percig. Ezért itt csak a hõmérsékletet tudtam visszavenni.
Vegyük ki a sütõbõl töltsük össze a két ?rudat? forró sárgabaracklekvárral.
Porcukorral hintsük meg és szeleteljük fel.
Habos sütemény; kemény tojásfehérjébõl, tojásból, cukorból, lisztbõl kevert tésztával sütött, lekvárral megkent vagy feketekávéval meglocsolt, felvert tejszínhabbal töltött réteges sütemény.
A baracklekváros a gyerekek kedvence.
Megfelelõ technológia híján nem volt egyszerû, és nem is lett az igazi, de az enyém, és mind elfogyott!
Fehér részhez:
10 db tojás fehérje
230 g cukor
Sárga részhez:Két evõkanálnyi a felvert tojásfehérjébõl
2 db tojássárgája
1 púpozott evõkanál liszt
Az összetevõket óvatosan keverjük össze
Baracklekvár a kenéshez
A tojásfehérjéket a cukorral verjük nem túl kemény habbá, majd habzsák segítségével nyomjunk sütõpapírra 3-3 csíkot.
Ezekre nyomjunk 2-2 csíkot a sárga részbõl.
Majd újból nyomjunk 3-3 fehér csíkot, amivel lefedjük a sárga részeket. A tetejüket vékonyan porcukrozzuk.
Elõmelegített 175 C-fokos sütõben süssük 35 percig, Most jön az ami nekem nem volt , kapcsoljuk be a nedvesség tartalomcsökkentõ funkciót és süssük tovább újabb 35 percig. Ezért itt csak a hõmérsékletet tudtam visszavenni.
Vegyük ki a sütõbõl töltsük össze a két ?rudat? forró sárgabaracklekvárral.
Porcukorral hintsük meg és szeleteljük fel.