A méltóságos kardinális szelet

2014-05-07

sponsored links

Neve jelenthet méltóságot, madárfajt, számsort és süteményt egyaránt. Ez a süti méltó a nevéhez.

Habos sütemény; kemény tojásfehérjébõl, tojásból, cukorból, lisztbõl kevert tésztával sütött, lekvárral megkent vagy feketekávéval meglocsolt, felvert tejszínhabbal töltött réteges sütemény.

IMG_5654_resize

A baracklekváros a gyerekek kedvence.

Megfelelõ technológia híján nem volt egyszerû, és nem is lett az igazi, de az enyém, és mind elfogyott!

292363_648923695124224_270851845_n

Fehér részhez:

10 db tojás fehérje

230 g cukor

Sárga részhez:Két evõkanálnyi a felvert tojásfehérjébõl

2 db tojássárgája

1 púpozott evõkanál liszt

Az összetevõket óvatosan keverjük össze



Baracklekvár a kenéshez

A tojásfehérjéket a cukorral verjük nem túl kemény habbá, majd habzsák segítségével nyomjunk sütõpapírra 3-3 csíkot.

Ezekre nyomjunk 2-2 csíkot a sárga részbõl.

Majd újból nyomjunk 3-3 fehér csíkot, amivel lefedjük a sárga részeket. A tetejüket vékonyan porcukrozzuk.

Elõmelegített 175 C-fokos sütõben süssük 35 percig, Most jön az ami nekem nem volt , kapcsoljuk be a nedvesség tartalomcsökkentõ funkciót és süssük tovább újabb 35 percig. Ezért itt csak a hõmérsékletet tudtam visszavenni.

Vegyük ki a sütõbõl töltsük össze a két ?rudat? forró sárgabaracklekvárral.

Porcukorral hintsük meg és szeleteljük fel.


Folytats a blogon ... vacsinalam.cafeblog.hu/2014/05/07/a-m...

sponsored links

Keres?s