A másik oldal

2014-03-26

sponsored links

Úgy döntöttem, hogy kicsit szigorítok a diétázáson. Az ugyanis most már kezd erõteljesen zavarni, hogy egyre többször hajlik a mérleg a 46 felé a 48 helyett. Arról, hogy az orvos mit tart ideális testsúlynak az én esetemben, inkább ne is beszéljünk, mert egészen bizonyosan nem a 48 kiló. Hízni azonban nem könnyû. Fõleg, ha az ember diétázik. Fõleg, ha úgy diétázik, hogy számolgatja a szénhidrátokat és kiiktatta az étrendjébõl a finomított élelmiszereket, mint a fehér cukor, a fehér liszt, stb. Nem akarom részletezni, de fogyni vágyó hölgytársaimnak üzenem: a másik oldal sem egyszerû.

Épp ezért próbálok úgy enni, hogy a szénhidrát mellett legalább kalóriában növeljem az étrendemet. Persze, ha nem eszem húst, ez sem túl egyszerû, márpedig kifejezetten nem szeretnék állandóan húst enni. Ennek ellenére hétvégén persze azt készítek. És legutóbb, hogy biztosra menjek, egy kis szalonnával is megspékeltem. :)

Szalonnás csirkecomb zöldborsós rizzsel


- 4 nagy csirke felsõcomb
- 1 közepes fej vöröshagyma kb. 10 dkg)
- 8 dkg bacon
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek kukoricaliszt - kb 10 g
- 38 dkg zöldborsó
- 12 dkg barna rizs
- kakukkfû
- só, bors, olaj

A vöröshagymát apróra felkockázzuk, a fokhagymát felszeleteljük, a bacont felcsíkozzuk. A csirkecombokat bedörzsöljük sóval és borssal, majd egy egészen kevéske olajon mindkét oldalát magas lángon megpirítjuk oldalanként 2-3 perc alatt. Ezt követen félretesszük õket. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a szalonnát és a hagymákat, hozzáadjuk a kakukkfût (kb. 1 tk), majd visszatesszük a csirkecombokat és felöntjük kb. 3 dl vízzel. Kevés sót és borsot adunk még hozzá. Lefedjük, és közepes lángon rotyogtatva kb. 50 percen át fõzzük, közben megfordítjuk egyszer a húsokat.
A rizst kevés olajon megpirítjuk és kétszeres mennyiségû, enyhén sós vízzel felöntve kb. 45 perc alatt megfõzzük. A zöldborsót lobogó sós vízben megfõzzük, kb. 5-8 perc alatt.
Az 50 perces fõzési idõ leteltével levesszük a fedõt a húsról és a lébõl egy merõkanálnyit kimerünk egy kis tálkába, és csomómentesre keverjük a kukoricaliszttel. Fokozatosan adunk még hozzá egy kevés folyadékot, majd visszaöntjük a fazékba és forralunk rajta egyet, amíg szépen besûrûsödik a szaft. Abban az esetben, ha kevés lenne a szaft, elõzõleg vízzel felönthetjük még.
A zöldborsóval elkevert rizzsel tálaljuk.

CH tartalom: 40 g CH/adag
Kalóriatartalom:  515 kcal/adag (bõre nélkül kevesebb)




Folytats a blogon ... flamcsi.blogspot.com/2014/03/a-masik-...

sponsored links

Keres?s