A Michelin értékelési rendszer

2012-05-09

sponsored links



A hétfõi elõadási nappal csoportunk számára véget ért az egyetemen a szorgalmi idõszak. Ma már elõvizsgát is tettem az egyik tantárgyból, gyaníthatóan jó eredménnyel.
Összesen csak három vizsgám lesz, amit szinte szégyenkezve ejtek ki a számon, olyan viccesnek tûnik. Ahhoz képest, hogy jártam olyan fõiskolára, ahol félévenként 10-12 tárgyból vizsgáztunk. Na, de nem akarom lekicsinyelni ezt a hármat, lehet rájuk készülni bõven, úgyhogy majd referálok, ezúttal milyen eredménnyel zárom a vizsgaidõszakot.
Ebben a félévben a vendéglátó ismeretek címû tárgy állt szívemhez legközelebb, sajnos, ebbõl a félév során mindössze három elõadásunk volt (10 óra). Utolsó alkalommal esett szó a Michelin értékelési rendszerrõl, és arra gondoltam, írok róla itt a blogon; egyrészt azért, mert bizonyára vannak, akik nem tudják pontosan, mi ez a sokat emlegetett Guide Michelin, mit jelentenek a csillagok, másrészt, ezek leírásával én letudok egy tételt, ennyivel kevesebbet kell tanulnom a vizsgára.

A híres vörös étteremkalauz története a XIX. század végén kezdõdött, amikor Edouard és André Michelin feltalálta a leszerelhetõ gumiabroncsot, majd minden erejükkel azon igyekeztek, hogy népszerûvé tegyék az autósok körében. Arra ösztönözték az utazókat, hogy minél többet használják autójukat, ezzel együtt koptassák a gumikat. Kiadtak egy olyan ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Praktikak/~3/...

sponsored links

Keres?s