A mi kis baráti borvacsoráink

2011-11-18

sponsored links


Tavaly õsszel ilyen tájban felhívott minket egy kedves barátunk és felesége, hogy borvacsorát rendeznek otthon, náluk. Összesen 6 pár vett részt rajta:  mindenki elkészítette otthon a rá jutó fogást és beszerzett két üveg, hozzá illõ bort. Aztán szépen kirittyentettük magunkat, a fazékkal, lábossal, tepsivel, kinek mi, és a két üveg borral megjelentünk a barátainknál, ahol szépen terített, gyertyafényes asztal várt minket.
A feladat az volt, hogy a lányok bemutatják az általuk elkészített ételt, a fiúk pedig a hozzá választott borról mesélnek. Volt még egy szabály: a párok nem ülhettek egymás mellett és minden fogásnál helyet cseréltünk. Ez fõleg akkor izgalmas, ha több, egymást nem ismerõ ember kerül egymás mellé.
A köszöntõ ágyas/mézes/kisüsti után mi lányok a konyhában gyülekezünk és bekukkantunk egymás fazekába, a srácok meg közben a harmadik aperitivet töltik ki maguknak. Majd jönnek a kiselõadások az ételekrõl és a borokról: hideg elõétel, meleg elõétel, leves. Itt tartunk egy kis pihenõt. Egyrészt már semmi nem fér belénk, mert a hideg elõétel is olyan finom volt, hogy már azzal majdnem sikerült jóllakattuk magunkat. Nagyon kell türtõztetnie magát az embernek. Másrészt a fõételekhez általában szükségük van a készítõnek egy kis idõre. Amíg elkészül a könnyû fõétel, addig a többiek beszélgetnek, táncikálnak, friss ...

Folytats a blogon ... narancslekvar.blogspot.com/2011/11/mi...

sponsored links

Keres?s