A menzás csokoládéöntet nyomában
sponsored links
Tavaly év vége felé kérdezték tõlem: hogyan is készülhet a menzán a csokoládéöntetes piskóta? Gondoltam ez nem lehet olyan nehéz, így felvettem a listára és most: itt a leleplezés ideje!
Sütöttem egy kis tepsi piskótát és nekiveselkedtem, eleinte csak úgy, ahogy magam is próbálkoznék.1. kísérlet:
Csokoládépudingot készítek (porból) egy másik tálban katica tortabevonót olvasztok fel, majd összekeverem. Az eredmény túl sûrû és sötét is lett, no de sebaj, próbálkozom tovább!
2. kísérlet:
Étcsokoládét olvasztottam margarinnal. Állaga jó, a színe még mindig sötét.
3. kísérlet:
Katica tortabevonó, margarin, pár kanál víz, tejszín, liszt. Ez a kísérlet is zátonyra futott.
Közben megnéztem, hogy az internet mi tud a csokoládéöntetrõl. Sokféle variációt találtam, olyat is amit én kipróbáltam és mégsem lett az igazi.
Végül a legjobb szerintem a következõ recept lett, ámbár a színe azért lehetne még halványabb, de azért ...