A megunhatatlan zöldséges ragu
sponsored links
Annyiféle változata lehet ennek az ételnek, mint ahányféle zöldségbõl készül. Ez most igen gazdag összetevõkbõl áll, kellõen zamatos is volt az íze.
Hozzávalók 5 fõ részére: Tulajdonképpen ide bármilyen otthon fellelhetõ maradék zöldséget felhasználhatunk. Ebben a raguban ( vagy curryben) van 250 gr karfiol, 230 gr édesburgonya, 75 gr paszternák, 130 gr fehér répa, 125 gr cukkini, 1 nagy fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, ujjnyi gyömbér 100 gr zellerszár, 1 db paprika, 2 db kisebb paradicsom, 400 ml kókusztej, 2 ek olívaolaj, só, bors, kínai ötfûszer keverék és kurkuma.
A köret hozzá 210 gr bulgur.
Elkészítése: A legjobb, ha mindent elõkészítünk, mielõtt hozzákezdenénk a fõzéshez. Tisztítsunk meg minden zöldséget, vágjuk lehetõleg közel egyforma méretûre, kivéve a hagymát, a gyömbért és a fokhagymát, azokat aprítsuk fel kis kockákra. Öntsünk a wokba olajat, kezdjük el pirítani a hagymát, majd a fokhagymát és a gyömbért is. Amikor a hagyma üvegesre vált, küldjük utána a zeller, paprika, paradicsom hármast, majd a két keményebb gyökér zöldséget is. Ha már kellõképp átsültek, jöhet a fûszerezés, majd öntsük fel egy bögrényi vízzel az egészet. Fõzzük így pár percig, most tegyük bele a karfiolt, a cukkinit és az édesburgonyát is, majd öntsük fel a kókusztejjel. Fõzzük addig, amíg minden zöldségünk kellõen puha nem lesz.
A bulgurt én egyszerûen készítem el. Kimérem egy edénybe a mennyiséget, majd ugyanezt az edényt még kétszer megtöltöm vízzel. Addig fõzöm, amíg fel nem forrt a víz, enyhén megsózom, majd elzárom alatta a lángot és lefedve hagyom a gõzben megpuhulni. Így kellemesen ruganyos marad az állaga. Érdemes egyszer kipróbálni, mi nagyon szeretjük.
Hozzávalók 5 fõ részére: Tulajdonképpen ide bármilyen otthon fellelhetõ maradék zöldséget felhasználhatunk. Ebben a raguban ( vagy curryben) van 250 gr karfiol, 230 gr édesburgonya, 75 gr paszternák, 130 gr fehér répa, 125 gr cukkini, 1 nagy fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, ujjnyi gyömbér 100 gr zellerszár, 1 db paprika, 2 db kisebb paradicsom, 400 ml kókusztej, 2 ek olívaolaj, só, bors, kínai ötfûszer keverék és kurkuma.
A köret hozzá 210 gr bulgur.
Elkészítése: A legjobb, ha mindent elõkészítünk, mielõtt hozzákezdenénk a fõzéshez. Tisztítsunk meg minden zöldséget, vágjuk lehetõleg közel egyforma méretûre, kivéve a hagymát, a gyömbért és a fokhagymát, azokat aprítsuk fel kis kockákra. Öntsünk a wokba olajat, kezdjük el pirítani a hagymát, majd a fokhagymát és a gyömbért is. Amikor a hagyma üvegesre vált, küldjük utána a zeller, paprika, paradicsom hármast, majd a két keményebb gyökér zöldséget is. Ha már kellõképp átsültek, jöhet a fûszerezés, majd öntsük fel egy bögrényi vízzel az egészet. Fõzzük így pár percig, most tegyük bele a karfiolt, a cukkinit és az édesburgonyát is, majd öntsük fel a kókusztejjel. Fõzzük addig, amíg minden zöldségünk kellõen puha nem lesz.
A bulgurt én egyszerûen készítem el. Kimérem egy edénybe a mennyiséget, majd ugyanezt az edényt még kétszer megtöltöm vízzel. Addig fõzöm, amíg fel nem forrt a víz, enyhén megsózom, majd elzárom alatta a lángot és lefedve hagyom a gõzben megpuhulni. Így kellemesen ruganyos marad az állaga. Érdemes egyszer kipróbálni, mi nagyon szeretjük.