A mama fõztje
sponsored links
Mivel a mindnyájunk által üdvözölt és támogatott Nagy Magyar Gasztroforradalom bizonyos pontokon elkezdett gasztro-sznobériába átcsapni, felébredt bennem a küldetéstudat: ezentúl a korábbinál tudatosabban fogom kijelölni a magyar konyhamûvészet általam fontosnak tartott mérföldköveit, és indítok egy rovatot azoknak, akiket nem marinált lazaccal kergettek gyerekkorukban az asztal körül (és erre még emlékezni is hajlandók). Ez "A mama fõztje", és az elsõ bejegyzés: nagy nyári kedvencem, a tökfõzelék. Én idõrõl idõre "ráéhezem" a megszokott, klasszikus ízekre, és már csak a saját kedvemért is úgy készítem õket, ahogy otthon tanultam.
Krémes tökfõzelék szaftos, nyári pulykapörkölttel
Hozzávalók:
A fõzelékhez
- 1 kg gyalult spárgatök
- 1 fej friss fõzõhagyma aprítva
- 1 csomag friss kapor, aprítva
- só, õrölt bors, õrölt kömény
- 3 dl tejszín...