A mai kenyereink
sponsored links
Hozzávalók: a két kenyérhez
- 12,5 dkg tang zhong
- 15 dkg teljes kiõrlésû rozsliszt
- 15 dkg teljes kiõrlésû tönkölyliszt
- 50 dkg tönköly fehér liszt
- 4 ek tönkölybúzapehely
- 4 ek napraforgómag
- 4 dkg szoba hõmérsékletû vaj
- 2 dl író
- 2 dl víz
- 1 tk cukor
- 2 tk só
- 3 dkg friss élesztó
Tetejére:
- 2 -3 ek író
- napraforgómag
- nigella mag
Elkészítése:
A langyos vízben elkevertem a cukrot, belemorzsoltam az élesztõt és felfuttattam habosra.
Közben kenyérsütõgép üstjébe mértem a többi hozzávalót, végül ráöntöttem a megkelt élesztõt. Dagasztó programra állítottam a gépet és hagytam, hogy tegye a dolgát.
A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen átgyúrtam, ketté osztottam. A tésztából kidögönyöztem a levegõt, téglalap formájúra nyomkodtam tenyérrel, majd szorosan feltekertem. Egy-egy szilikon kenyérformába fektettem õket. Tetejét megkentem egy kevés íróval, bemetszettem több helyen késsel és megszórtam napraforgómaggal, illetve nigella maggal.
Szobahõmérsékleten letakarva addig kelesztettem, míg a sütõ felmelegedett 230 fokra.
A sütõ aljába egy edényben vizet tettem párologni. A kenyereket 230 fokon 10 percig sütöttem, majd lecsökkentettem a hõt 180-190 fokra és további 20 percig sütöttem. Rácsra téve hûtöttem ki.
A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetõk más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak elsõ sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.