A mai kenyereink

2014-04-27

sponsored links




Hozzávalók: a két kenyérhez

  • 12,5 dkg tang zhong
  • 15 dkg teljes kiõrlésû rozsliszt
  • 15 dkg teljes kiõrlésû tönkölyliszt
  • 50 dkg tönköly fehér liszt
  • 4 ek tönkölybúzapehely
  • 4 ek napraforgómag
  • 4 dkg szoba hõmérsékletû vaj
  • 2 dl író
  • 2 dl víz
  • 1 tk cukor
  • 2 tk só
  • 3 dkg friss élesztó

Tetejére:

  • 2 -3 ek író
  • napraforgómag 
  • nigella mag

Elkészítése:

A langyos vízben elkevertem a cukrot, belemorzsoltam az élesztõt és felfuttattam habosra.
Közben kenyérsütõgép üstjébe mértem a többi hozzávalót, végül ráöntöttem a megkelt élesztõt. Dagasztó programra állítottam a gépet és hagytam, hogy tegye a dolgát.
A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen átgyúrtam, ketté osztottam. A tésztából kidögönyöztem a levegõt, téglalap formájúra nyomkodtam tenyérrel, majd szorosan feltekertem. Egy-egy szilikon kenyérformába fektettem õket. Tetejét megkentem egy kevés íróval, bemetszettem több helyen késsel és megszórtam napraforgómaggal, illetve nigella maggal.
Szobahõmérsékleten letakarva addig kelesztettem, míg a sütõ felmelegedett 230 fokra.
A sütõ aljába egy edényben vizet tettem párologni. A kenyereket 230 fokon 10 percig sütöttem, majd lecsökkentettem a hõt 180-190 fokra és további 20 percig sütöttem. Rácsra téve hûtöttem ki.



A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetõk más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak elsõ sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.

Folytats a blogon ... evinenikulinariskalandozasai.blogspot...

sponsored links

Keres?s