A mai ebédünk.
sponsored links
A mai ebédünk: fûszeres édesburgonya, vajon párolt brokkoli, marhahúspogácsa és tükörtojás.
Bébikém rendelése alapján ))).
Fûszeres édesburgonya:
Hozzávalók: 70 dkg édesburgonya, 1 evõkanál friss vagy szárított zsálya , õrölt fehér bors, 1 kávéskanál chilipehely, himalája só, 2 evõkanál vaj, 1 gerezd fokhagyma
Elkészítése: hámozzuk meg az édesburgonyát és vágjuk (nagyjából) egyforma kockákra. Közben melegítsük fel a vajat, tegyük bele a csilipelyhet, a zúzott fokhagymát, a felaprított zsályát, sót, borsot. Öntsük a keveréket a burgonyakockákra, forgassuk össze és tegyük tepsibe, vagy jénai tálba. 200 fokos sütõben sacc. fél óra alatt ropogósra sütjük.
Marhahúspogácsa:
Hozzávalók : 70 dkg darált marhahús, 2 db zsemle (felkockázva), 1 fej vöröshagyma (felaprítva), 2 gerezd fokhagyma (lereszelve), 2 dl tej, 1 csokor petrezselyem (aprítva), egy kisebb marék bazsalikom (szintén felaprítva), fûszerpaprika, himalája só, õrölt bors, 2 evõkanál szõlõmagolaj
Elkészítése: a hozzávalókat összekeverjük és 15 percig állni hagyjuk a masszát. A masszából fasírtotokat formázunk, és kiolajozott jénaiba vagy tepsibe tesszük õket. A húspogácsákat kb. 25 perc alatt készre sütjük.
A tüktoj, az tüktoj...a brokkoli pedig vajon párolva, pincur sóval.
Bébikém rendelése alapján ))).
Fûszeres édesburgonya:
Hozzávalók: 70 dkg édesburgonya, 1 evõkanál friss vagy szárított zsálya , õrölt fehér bors, 1 kávéskanál chilipehely, himalája só, 2 evõkanál vaj, 1 gerezd fokhagyma
Elkészítése: hámozzuk meg az édesburgonyát és vágjuk (nagyjából) egyforma kockákra. Közben melegítsük fel a vajat, tegyük bele a csilipelyhet, a zúzott fokhagymát, a felaprított zsályát, sót, borsot. Öntsük a keveréket a burgonyakockákra, forgassuk össze és tegyük tepsibe, vagy jénai tálba. 200 fokos sütõben sacc. fél óra alatt ropogósra sütjük.
Marhahúspogácsa:
Hozzávalók : 70 dkg darált marhahús, 2 db zsemle (felkockázva), 1 fej vöröshagyma (felaprítva), 2 gerezd fokhagyma (lereszelve), 2 dl tej, 1 csokor petrezselyem (aprítva), egy kisebb marék bazsalikom (szintén felaprítva), fûszerpaprika, himalája só, õrölt bors, 2 evõkanál szõlõmagolaj
Elkészítése: a hozzávalókat összekeverjük és 15 percig állni hagyjuk a masszát. A masszából fasírtotokat formázunk, és kiolajozott jénaiba vagy tepsibe tesszük õket. A húspogácsákat kb. 25 perc alatt készre sütjük.
A tüktoj, az tüktoj...a brokkoli pedig vajon párolva, pincur sóval.