A lyukak titka

2011-11-13

sponsored links

-WM_strip_DK_20111113.jpg

Biztos gondolkoztatok már rajta, hogy hogyan kerülnek a lyukak a nagylyukú sajtokba. A legtipikusabb lyukacsos sajt az Ementáli, mely a svájci keménysajt eredetmegjelölése. Ezt a Bern körnéyki Emmental vidékén készítik eredeti recept alapján. Ebben a sajtban az érés során keletkezõ gázok révén képzõdnek buborékok és ezek hozzák létre a sajt lyukait, amelyek nagysága a préselés mértékétõl függ. Az Ementáli érése legalább 10 hónapot vesz igénybe.

Legalábbis ez a hivatalos mindenki által ismert verzió.

De ugyebár fogyasztói társadalomban élünk és nincs idõ kivárni, amíg beérnek ezek a finom nemes sajtok. A nagyüzemben tehát ki kellett találni valamit, a sajt kilyuggatására. Ezt láthatjátok fenn a képen, ...


Folytats a blogon ... gasztroszex.blog.hu/2011/11/13/a_lyuk...

sponsored links

Keres?s