A lisztmentes piskótatekercs próbája
sponsored links
Nem írom, hogy diétába kezdtünk, mert valójában errõl szó nincs. Csupán arról, hogy néhány hete kerüljük a fehér lisztes és cukros ételeket. Nem olyan nehéz, mint amilyennek elsõre hangzik:) Ha kenyeret, vagy péksüteményt készítek keverek graham lisztet is a fehérhez, persze így sem diétás, de talán egészségesebb. A fehér cukornak pedig többféle helyettesítõje is van, így az sem okoz gondot. Az igazi fejtörést az okozza, ha desszertet akarok készíteni, a cukormentességet ugyan meg lett oldani, a pohárkrémek, pudingok, habok jó alternatívák ebben az esetben és én még a rétest is ide sorolom. De a lisztmentes sütemény komoly fejtörést okoz, így valósággal vadászom és gyûjtögetem a szóba jöhetõ recepteket. Karácsony körül írtam, hogy Stahl Judit egyik édességes szakácskönyve igazán megtetszett, több mindent ki is próbáltam belõle. A könyvben van egy piskótatekercs, amiben liszt helyett kakaót használ. Korábban már találkoztam hasonló piskótával, amihez kakaópor kellett és nem liszt, ha jól emlékszem bársony tekercs néven. A két recept ugyanaz lenne, azt nem tudom, de nagyon finom, nagyon kakaós, könnyû piskótát kapunk.:)
A kakaós piskótatekercset édesanyám sütötte, közben mi a balkonon kertészkedtünk.:) Az eredményre nagyon kíváncsi vagyok, mert ez az elsõ alkalom, hogy virágon kívül más is kerül az erkélyre. A leendõ csüngõeperrõl hamarosan képes beszámoló is következik.:) Most pedig jöjjön a recept, ami próbának indult, de olyan finom lett, hogy muszáj most közzétennem, hátha valakinek jól jön a lisztmentessége.:)
Túrókrémmel töltött piskótatekercs
Hozzávalók:
Kakaós piskóta: ...