A legtutibb sütõtökös süti: csokis!
sponsored links
Ezt a sütit most már megsütöttem négyszer biztosan, mindig kicsit emelve benne a sütõtök mennyiségét, csökkentve a cukorét, és még egyszer sem tudtam elrontani. Az eredmény nagyon csokis, és kellemesen szaftos süti, amelyben a sütõtök íze egyáltalán nem érzõdik, és ezt azért mondom annyira biztosan, mert e zöldség egyik legnagyobb ellenzõje, Bálint fiam úgy tolta befelé a szeleteket egymás után, hogy már rá kellett szólnom, hogy ácsi.
Egyetlen elõkészületet igényel: legyen készen 20-30 dkg sült sütõtökünk, ebben az esetben az összeállítás 5 perc, a sütés 25-30, aztán már csak várni kell, hogy fogyasztható hõmérsékletûre hûljön.
Mivel tudom, mennyire bosszantó, ha egy részmûveletért másik oldalra kell kattintani, ezért annak, aki nem tudja, leírom ismét, hogyan kell megsütni a sütõtököt.
Elõször is, elvágjuk keresztben (a gömbölyû, amolyan fej-részét levágjuk a hosszúkás nyélrõl ), ha nagy a tök, akkor akár három részre is oszthatjuk, utána pedig mindegyik részt vágjuk el hosszában. A gömbölyû részbõl kaparjuk ki a magokat egy kanál segítségével. Ültessük a tökdarabokat egy ...