A legtutibb kalács
sponsored links
De tényleg. Tisztán emlékszem, tavaly virágvasárnap sütöttem elõször ezt a receptet, mintegy fõpróbaképp a húsvéti ünnepekre.
Tavalyelõtt jutottam el a személyiségfejlõdés (vagy torzulás?) azon fokára, hogy már cikinek éreztem a bolti kalácsot, de a saját példány akkor még elég gáz lett. Viszont ez itt nagyon jól sikerült, mindjárt 4-5 kalácsot le is gyártottam tavaly a nagy sikerre való tekintettel, és azóta is minimum havonta egyszer elkészítem, nehogy kijöjjek a rutinból fonás-ügyileg.
Ezúttal kardamom is került bele (ezt a meglepit...), és egy kis méz, mert azzal a kelt tésztáim mindig nagyon szépen sikerülnek.
Hozzávalók:
2 egész tojás
80 g puha vaj
2 dl langyos tej
1 ek méz
5 dkg nádcukor ...
5 dkg nádcukor ...