A legnyáribb paradicsomszósz
sponsored links
Végre eljött az igazi, édes, napérlelte paradicsomok szezonja. Muszáj persze piacra menni érte, ha nincs saját kerthez szerencsénk, vagy nem élünk Olaszországban, de megéri. Most a gödöllõi piacon kaptam a többihez képest méregdrága áron, de ég és föld.
Annyira finom szósz lett belõle, hogy a majdnem 11 hónapos, aki soha még sózott ételt sem kap, egy hatalmas adag tökfõzelék és méretes õszibarack után kiabálva követelte az adagját (ok, botmixerrel az õ hammjai készültek régen, önhiba), és úgy szopogatta a durumtésztáról, mintha legalábbis túró rudi lett volna (amit amúgy nem ismer). És nagyon sokat megevett belõle tésztával együtt amolyan befejezõ fogásként. Hát az anyukája ízlését örökölte :-). (Fogyózós õrülteknek: zöldsalátával is király. Magában is.)
Nem mondom, hogy annyi munka van vele, mint a hámozott konzerv kinyitása, vagy a bolti megvásárlása, de nem is sokkal több.
Hozzávalók (4 személyre szûken):
650 gramm édes paradicsom
1 csokor újhagyma
1 kis fej lilahagyma ...