A legjobb töltött paprika
sponsored links
A töltött paprika mindig jó, de a legjobb az érett, édes õszi paradicsomból és kerti paprikából. Ha megkérdezik, mi a kedvenc ételem, ezt vágom rá gondolkodás nélkül - utána rögtön a spenót következik.
Az utóbbi idõben sok házias jellegû receptet raktam fel a blogra, és meglepett milyen vitákat tud kiváltani például a tökfõzelék. Persze ahány ház, annyi szokás - igazából mindenki a mama fõztjét szereti, tehát azt, amit megszokott. Ezeket az ételeket én is így készítem, különleges fûszerezés, "varázslások" nélkül.
Egyébként a töltött paprika az, ami nálunk még "házon belül" is többféleképpen kerül tálalásra. Megkülönböztetünk ugyanis "gyors" és "rendes" változatot is. A képen egy "rendes" látható, ami igazi paradicsomból, házi paradicsomlébõl, kerti paprikából készült.
A "gyors" alapanyagai sem különböznek feltétlenül, csak a paradicsomlébe sûrített paradicsom kerül, amibe a végén belefõzünk egy karikára vágott paprikát (az íze miatt), és apró húsgombócok vannak benne, mert az elõbb megfõ.
Hozzávalók:
- 2 kg friss paradicsom
- Fél liter paradicsomlé
- 6 db nagy tölteni való paprika
- 400 g darált sertéshús
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- friss rozmaring és oregánó ...