A legjobb sült csirkecomb
sponsored links
Ez az egyik kedvenc sültcsirke receptem. Egy ideje nem készítettem, de itt az ideje többször elõvenni. Szeretem azokat az ételeket, amikhez nem kell külön köretet készíteni és a sütõben sült húsoknál ezt könnyû megvalósítani. Mindent egyben, egyszerûen, egy edényben. Éljen a lustaság és a kényelem! :)
Maga pác és a fûszerezés távolkeleti ihletésû. Gyömbér, fokhagyma, méz és szójaszósz az alap, ezt bolondítom meg további fûszerekkel. A pác sötét, ezért ne ijedjünk meg, ha a bõre picit megfeketedik, ez természetes.
Hozzávalók 4 személyre:
4 egész csirkecomb (félbevágva felsõ és alsó részére)
6 evõkanál (Kikkoman) szójaszósz
3 evõkanál méz
4 gerezd friss fokhagyma
1 "pingpong labdányi" friss gyömbér
1-2 evõkanál mogyoróolaj
frissen õrölt szegfûbors vagy piros bors
1/2 teáskanál csilipehely vagy 1-2 friss chili felkarikázva
1 teáskanál ötfûszer keverék (bármelyik ázsiai fûszeresnél kapható)
apró újburgonya köretként
A fokhagymát és a gyömbért lereszelem, majd összekeverem a mézzel, szójaszósszal és az olajjal, valamint a fûszerekkel. Ha van idõm, 1-2 órát hagyom pácolódni, de akár mehet egybõl a sütõbe.
1 órán át lefedve sütöm 160 fokon. Ekkor megforgatom a combokat és mellészórom az apró burgonyákat. Fedõ nélkül sütöm további egy órát. Közben párszor meglocsolgatom a szafttal a húst, hogy ne száradjon ki.