A legjobb sült csirkecomb

2014-06-06

sponsored links

a legjobb sültcsirke

Ez az egyik kedvenc sültcsirke receptem. Egy ideje nem készítettem, de itt az ideje többször elõvenni. Szeretem azokat az ételeket, amikhez nem kell külön köretet készíteni és a sütõben sült húsoknál ezt könnyû megvalósítani. Mindent egyben, egyszerûen, egy edényben. Éljen a lustaság és a kényelem! :)
Maga pác és a fûszerezés távolkeleti ihletésû. Gyömbér, fokhagyma, méz és szójaszósz az alap, ezt bolondítom meg további fûszerekkel. A pác sötét, ezért ne ijedjünk meg, ha a bõre picit megfeketedik, ez természetes.

Hozzávalók 4 személyre:

4 egész csirkecomb (félbevágva felsõ és alsó részére)
6 evõkanál (Kikkoman) szójaszósz
3 evõkanál méz
4 gerezd friss fokhagyma
1 "pingpong labdányi" friss gyömbér
1-2 evõkanál mogyoróolaj
frissen õrölt szegfûbors vagy piros bors
1/2 teáskanál csilipehely vagy 1-2 friss chili felkarikázva
1 teáskanál ötfûszer keverék (bármelyik ázsiai fûszeresnél kapható)
apró újburgonya köretként

A fokhagymát és a gyömbért lereszelem, majd összekeverem a mézzel, szójaszósszal és az olajjal, valamint a fûszerekkel. Ha van idõm, 1-2 órát hagyom pácolódni, de akár mehet egybõl a sütõbe.
1 órán át lefedve sütöm 160 fokon. Ekkor megforgatom a combokat és mellészórom az apró burgonyákat. Fedõ nélkül sütöm további egy órát. Közben párszor meglocsolgatom a szafttal a húst, hogy ne száradjon ki.


Folytats a blogon ... filemonsfood.blogspot.com/2014/06/a-l...

sponsored links

Keres?s