A legjobb sajtos kifli
sponsored links
Ha éppen nagyon lesújtó véleményem van a világról, akkor Virág vagy Mirza blogját kezdem olvasgatni. Véletlenszerûen. Optimista blogok. Szépen írnak és szépeket. Virág blogja nem gasztroblog, de néha recepteket is ír, érdekeseket, amiket gyakran kipróbálok. Mirzánál több a recept (övé az egyik legrégebbi gasztroblog, a Morzsáló) sok a saját kreáció, de én különösen a családi receptjeit szeretem. Nemrég közölt egy kifli receptet, amit a nagymamájától örökölt, ez elsõ látásra is nagyon jónak tûnt.
Többször megsütöttem és mindig kicsit változtattam rajta, amíg megszületett az eddigi legjobb variáció a sajtos kifli mûfajban.
Újabban mindig átszitálom a lisztet (szitám nem lévén egy kis mûanyagszûrõvel), megéri a ráfordított idõt,mert sokkal könnyebb lesz a tészta. A másik újítás Mirza receptjéhez képest, hogy kovászt készítek. Ez nem bonyolult dolog: az élesztõt összekeverem 1 dl tejjel, egy kiskanál cukorral és 2 evõkanál liszttel. Állni hagyom 10 percig - akkor jó, ha megbököm az ujjammal és megmarad a helye.
Hozzávalók:
60 dkg liszt
fél kocka friss élesztõ (2,5dkg) vagy 1 zacskó szárított élesztõ ...