A legjobb konzerves étel nyomában
sponsored links
Talán nem is számít teljes értékû embernek aki legalább egy konzervet ne kóstolt volna meg. Igaz talán régebben még, népszerûbb terméknek számított, de azért még ma is vannak szép számmal akik rácsapnak egy-egy példányra a boltok polcain. Sokan akik szeretik költséghatékonyan kipipálni nyaralás során az étkezést a konzervet favorizálják mivel egyrészt könnyen szállítható, másrészt pillanatok alatt fogyasztásra kész állapotba hozható, jóformán csak melegíteni kell õket.
A konzerv õse nagyjából a XVIII. század végén született meg mikor ráébredt egy bizonyos Appert nevû cukrász, hogy az alaposan lezárt élelmek sokáig elállnak és picit sem romlanak meg. A mai verzió eléréséig rengeteg minden változott az eredeti koncepcióhoz képest. A konzervdobozok elõállításához fehérbádogot használnak. A fehérbádog egy vékony, max. 0,49 milliméter vastagságú acéllemez, aminek a felületét egy olvasztásos-merítõs eljárással, úgynevezett ónolvadékba mártással vagy elektrolízis útján ónnal vonják be, hogy egyrészt az acélt megvédjék a korróziótól, másrészt a feliratozások biztosítása végett. A védõbevonat általában lakkozás, amit géppel, vékony rétegben visznek fel a lemezre és ezután ráégetik a felületre.
A történelmet és gyártástechnológiát félredobva koncentráljunk a lényegre. Eldöntöttük, hogy felássuk a legjobb konzervet, amit egy átlagos élelmiszerboltban megtalálni. A folyamat eltér az eddigiektõl, nem 7-8 típus lesz egyszerre kiborítva, hanem folyamatosan frissített rovat lesz. Amikor éppen egyet elpusztítottunk azt rövid idõn belül publikáljuk is ebben a rovatban. A frissítésekrõl Facebook oldalunkon könyörtelenül megemlékezünk, szóval ezért is megéri minket követni. Minden lényeges adatot feltüntetnünk, mint például az ára vagy a bolt neve ahol éppen az adott példányt sikerült megvenni. Pontozás kifejezetten nem lesz, inkább egy tömörebb szöveges értékelés.
Házias Ízek – Chilis bab darált marhahússal
A pacal után talán ez a típus a legismertebb a konzervek világában. Chilis babot igazán elcseszni azért nem egyszerû. Pár hozzávaló kell hozzá és meg is van Bud Spancer kedvenc betápja. A Házias Ízek névvel vértezett bádogkorongok egészen gazdag kínálattal bírnak, szóval nem ez az elsõ és utolsó típus az biztos. A Szegedi Papriak Zrt. forgalmazza szóval ízig-vérig magyar termékrõl van szó. A leírás alapján 20% bab van benne és 7.5% hús, utóbbi azért nem egy combos adag valljuk be. Kinyitni pofonegyszerû, a fület elõször belevájjuk a fedélbe majd feltépjük. Csak melegíteni kell és után indulhat a féktelen gázgyártás. Tálalva nem mondanám meg, hogy nem egy menzai megoldásról van szó. Láthatóan jó szaftos és van benne anyag bõven. A bab kellemesen pépessé ázott a meghatározhatatlan idejû polcon való álldogálás alatt. A leírás alapján van benne hagyma, de ennek izét egy pillanatig se lehet felismerni. A csípõsséget nagyon szolidan adja elõ, nagyon kislányos. A szaftnak kicsit helyenként linóleum íze van, de csak pár pillanatig éreztem, nem halálos. A kukorica is egészen eltûnik, leginkább bab az egész, kicsit sóletes is már. Adagra nem túl erõs, 400 gramm elvileg, de pillanatok alatt be lehet lapátolni. A SPAR-ban lõttem 499 forintért.
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30