A legjobb házi málnaszörp: vaníliás málnafröccs Segal Viktor receptje alapján

2014-06-26

sponsored links

A legjobb házi málnaszörp: Vaníliás málnafröccs Segal Viktor receptje alapján

A legjobb házi málnaszörp: Vaníliás málnafröccs Segal Viktor receptje alapján

Ez a málnafröccs az a málnafröccs. Elkészíted és rögtön megiszol belõle egy literrel. Aztán értetlenkedve faggatod magad: eddig miért nem csináltam ilyet?! A legjobb házi málnaszörp!

Vaníliás málnafröccs 

Hozzávalók (6-8 adag):

  • 30 dkg friss málna, megmosva
  • 1 vaníliarúd
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl víz
  • lime

Elkészítés:

A cukrot, a vizet és a vaníliarúd kikapart magjait (a rudat is benne hagyhatjuk, csak ne felejtsük majd el kivenni) közepes lángon melegítjük. Ha felforrt, alacsonyra vesszük a hõfokot és további 5 percig fõzzük idõnként megkeverve.

Ha kihûlt, ráöntjük a málnára és botmixerrel pürésítjük. Kész is. Aki nem szereti, ha rostos, húsos a szörp, átpasszírozhatja egy szûrõn, bár szerintem így tökéletes.

Tálaláskor facsarjuk egy cikk lime levét a pohárba, dobjunk bele jeget, kanalazzunk rá 2-3 evõkanállal a mennyei illatú szérumból és húzzuk fel szódával vagy szénsavas ásványvízzel.

Az elsõ korty után tudni fogjuk, hogy ez A MÁLNASZÖRP. A recept Segal Viktor Ízek és Formák címû szakácskönyvében szerepel – a mi nagy örömünkre.

Hûsítõ nyári italokkal és ételekkel várunk a Facebook oldalunkon is. Nézz be hozzánk! 


Folytats a blogon ... gyomber.hu/legjobb-hazi-malnaszorp-se...

sponsored links

Keres?s